AK Parti'de belediye başkanlığı adaylığı için nefesler tutuldu

AK Parti'de belediye başkanlığı adaylığı için nefesler tutuldu
AK Parti'de belediye başkanlığı için aday adaylığı başvuruları sona erdi. Başvuruların tamamlanmasının ardından gözler temayül yoklamasında olacak. Teşkilatlar illerde en doğru adayı belirlemek için çalışacak.

Siyaset kulislerinde en çok konuşulan konu CHP İstanbul ve Ankara Belediye Başkan Adayları, İmamoğlu ve Yavaş’ın karşısına Ak Parti’nin kimi aday olarak çıkaracağında. İstanbul için de Ankara için de adı geçen çok isim var. Kamuoyu AK Parti’nin adaylarını ne zaman öğrenecek sorusuna yanıt aranıyor.

ak-parti-aday-2016352.jpg

160 BİN AK PARTİLİ OY KULLANACAK

Aday belirlemedeki önemli kriterlerden biri olarak görülen yoklama çalışmalarına yoğunlaşan AK Parti, öncelikle sürecin sağlıklı yürütülmesi için 81 ilde "temayül komisyonları" oluşturdu. Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) ve Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri ile milletvekillerinden oluşan komisyonların gözetim ve denetiminde yapılacak yoklamada, Türkiye genelinde yaklaşık 160 bin AK Partili oy kullanacak.

ak-parti-myk-joqt-cover.jpg

TEMAYÜL YOKLAMASI NE ZAMAN?

Geçtiğimiz günlerde tamamlanan belediye başkanlığı aday adaylığı başvuru sürecinin ardından 26 Kasım Pazar günü temayül yoklaması yapacak.

TAHMİNLER ARALIK SONUNU İŞARET EDİYOR

Belirlenen isimlerin rakipleriyle karşılaştırmalı anketleri yapıldıktan sonra da son karar verilecek. Aralık sonu itibariyle AK Parti’nin adaylarını açıklaması bekleniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.