Bacakları ampute çift, yardım bekliyor!

Bacakları ampute çift, yardım bekliyor!
 Muhabir
Kırıkkale’de şeker hastalığı nedeniyle bacaklarını kaybeden yaşlı çift Yıldırım ve eşi Meryem Şengül, akülü araç için yetkililerden yardım bekliyor.

YETKİLİLERE, SESLERİNİ DUYURMAYA ÇALIŞIYOR

Kırıkkale’de Kurtuluş Mahallesi 692’nci Sokak No: 40 Akçakalan Apartmanında eşiyle birlikte yaşayan Yıldırım Şengül ve eşi Meryem Şengül, Tip-2 Diyabet (şeker hastalığı) nedeniyle diz kapaklarından itibaren sağ bacaklarını kaybetti. Maddi durumları akülü araç almaya elverişsiz olan Şengül çifti, yetkililere seslerini duyurmaya çalışıyor. Emekli olan 60 yaşındaki Yıldırım Şengül 5 yıl önce rahatsızlandı. Tip-1 diyabet(şeker hastalığı) tanısı konan Şengül'ün eşi 58 yaşındaki Meryem Şengül'de aynı hastalığa yakalandı.

EŞİYLE BİRLİKTE AYNI KADERİ PAYLAŞTI

2023 yılında yüksek şeker nedeniyle ayağında yaralar çıkmaya başlayan Şengül tedavi için hastaneye başvurdu. Kırıkkale'de tedavi olmayan Şengül Ankara'ya gitti. Burada gerekli tahlil ve tetkiklerin ardından diyabetik ayak nedeniyle durumunun kötüye gittiği ve kangrene çevirebileceği söylenen Şengül'ün ameliyat ile sağ bacağının dizden aşağısı kesildi. Yıldırım Şengül'ün hastaneye olduğu sırada eşi Meryem Şengül'de yüksek Şeker sebebiyle hastaneye yatırıldı. Aynı sorunlar nedeniyle eş Meryem Şengül'ünde sağ bacağı dizden aşağı kesildi.

Akülü araç almak için maddi durumları elverişsiz olan Şengül ailesi, yetkililere seslenerek akülü araç talep ettiler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.