İyi Parti'de adaylık başvuruları başladı!

İyi Parti'de adaylık başvuruları başladı!
 Muhabir
Seçime ittifaksız girmeye hazırlanan İyi Parti'de aday adaylığı başvuru sürecinin detayları açıklandı. Açıklamaya göre, resmi başvurular 20 Kasım'da başladı.

TAKVİM NETLEŞTİ

İyi Parti'de 31 Mart'ta yapılması planlanan yerel seçim hazırlıkları sürerken, aday adaylığı başvuruları için de takvim netleşti.

iyi-parti-1477836.jpg

BAŞVURULAR BAŞLADI

Aday adaylığı süreci 20 Kasım itibariyle başladı. Süreç 22 Aralık'a kadar devam edecek. Büyükşehir ve ilçe belediye başkanı, il genel meclisi ve belediye meclis üyesi aday adayları, öncelikle İyi Parti'nin internet sitesinden elektronik başvuru yapacak. Başvuru formu ve istenen diğer belgeler, aday adayının seçim bölgesindeki il ya da ilçe başkanlığına teslim edilecek. Başvurular, aday adaylarına verilen 'alındı belgesi' ile tamamlanmış sayılacak.

ÜCRETLER DE BELLİ OLDU

Teşkilatlarda aktif yönetici olarak çalışan İyi Parti üyeleri, 1 Aralık'a kadar istifa edebilecek. Büyükşehir belediye başkan aday adaylığı için 30 bin TL başvuru ücreti talep ediliyor. İlçe belediyelerinde aday adayı olmak isteyenlerin başvuru ücretleri ise nüfus yoğunluğu dikkate alınarak kademeli şekilde belirlendi. İlçelerde 2 bin TL'den başlayan ücretler 10 bin TL'ye kadar çıkıyor.

iyi-parti-genel-baskani-aksenerden-anayasa-mahkemesine-bireysel-basvuru-hj0h-png.jpg

ÜCRET ALINMAYACAK ŞARTLAR AÇIKLANDI

İyi Parti, yüzde 40 ve üzeri engellilerden, gazilerden ve deprem bölgesinden aday adaylığı başvurusu yapanlardan ücret almayacak.

KADINLAR VE GENÇLERE İNDİRİM

Kadınlar ve 30 yaş altı gençler de başvuru ücretinin yüzde 50'sini ödeyecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.