Kırıkkale Üniversitesi’nde önemli zirve

Kırıkkale Üniversitesi’nde önemli zirve
 Haber Merkezi
Kırıkkale Üniversitesi Düşünsel Hukuk Topluluğu tarafından "Geleceğin Hukuku Zirvesi" konulu panel düzenlendi.

ÖNEMLİ KATILIM SAĞLANDI

Adalet Bakanlığı Yüksek Müşaviri Dr. Birol Kırmaz, Ankara Barosu Hava ve Uzay Kurulu Başkanı Avukat Anıl Akyol, HARKUL Havacılık ve Savunma Sanayi Şirketi Kurucu Ortağı Avukat Çağlar Altun'un panelist olarak yer aldığı programa Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin, Kırıkkale İdare Mahkemesi Başkanı Erkan Ceylan, Kırıkkale Adalet Komisyonu Başkanı Vekili Özgür Yalçın, Yargıtay Tetkik Hakimi Özgür Deniz, Sulakyurt Cumhuriyet Savcısı Hatice Paköz, Düşünsel Hukuk Topluluğu Akademik Danışmanı Dr. Öğretim Üyesi Sibel Can, akademik ve idari personel ile Hukuk Fakültesi öğrencilerimiz katıldı.

kirikkale-universitesinde-onemli-zirve-1.jpg

ADEPTE OLMAK BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını Düşünsel Hukuk Topluluğu Başkanı Emirhan Bahar yaptı. Emirhan Bahar konuşmasında “Kıymetli hocalarım ve sevgili arkadaşlarım, ‘Geleceğin Hukuku Zirvesi’ne hepiniz hoş geldiniz. Bugün burada birbirinden kıymetli konukları, öğrencilerle buluşturmanın mutluluğu içerisindeyiz. Bizler bugünün ve yarının hukukçuları olarak değişen dünyaya adapte olmanın önemine vurgulamak isterken öğrenci arkadaşlarımız da katılımlarıyla farkındalıklarını göstermiş oldular. Öğrenci arkadaşlarıma teşekkür ederim. Verimli bir konferans olmasını dilerim.” dedi.

SERTİFİKALI PROGRAMLAR DÜZENLENİYOR

Program, panelistlerin konuşmaları ile devam etti. Avukat Anıl Akyol sunumunda Uzay Hukuku ve bu alanda yaşanan gelişmeler ile Ankara Barosu Hava ve Uzay Kurulu’nun çalışmaları hakkında bilgi verdi. Avukat Akyol, havacılık ve uzay gibi teknik konuların hukuki boyutunun ele alındığı durumlarda hukukçuların farklı kurum ve kuruluşlarla iş birliği yapmasının, karşılıklı görüş alışverişinde bulunmasının önemli olduğunu ifade etti. Avukat Anıl Akyol, Hava ve Uzay Kurulu olarak iş birliği yaptıkları kurumlar, düzenledikleri etkinlikler ve sertifika programları ile 1950'li yıllardan itibaren uzay hukuku kavramının ortaya çıkışını ve bu kapsamda yaşanan gelişmeleri dinleyicilere anlattı. Uzay çalışmalarının giderek gelişen bir alan olması yönüyle uzay hukukunun da günümüzde öneminin artmaya devam ettiğini belirten Avukat Anıl Akyol, öğrencilerimize "Uzay, bilişim, yapay zeka vs. hangi alanda uzmanlaşmak isterseniz yaptığınız çalışmalar ve kendinize kattıklarınız kadar ön plana çıkabilir ve kendinizi geliştirebilirsiniz." tavsiyesinde bulundu. Sunum sonrasında Düşünsel Hukuk Topluluğu Akademik Danışmanı Dr. Öğretim Üyesi Sibel Can, Ankara Barosu Hava ve Uzay Kurulu Başkanı Avukat Anıl Akyol' a teşekkür belgesi verdi.

kirikkale-universitesinde-onemli-zirve-2.jpg

HAVADA KALABİLEN HAVA ARACI

Avukat Çağlar Altun, " Havalanabilen ve havada seyredebilme kabiliyetlerine sahip her türlü araç hava aracıdır. İnsansız hava aracı ise İHA Sisteminin bir bileşeni olarak işletilen, aerodinamik kuvvetler aracılığıyla sürekli uçuş yapma yeteneğinde olan, üzerinde pilot bulunmaksızın uzaktan İHA pilotu tarafından kontrol edilerek veya otonom operasyonu İHA pilotu tarafindan planlanarak uçurulan ya da havada kalabilen hava aracı olarak tanımlanmaktadır." dedi. İHA sisteminin görev sistemleri, yer sistemleri ve hava-yer tümleşik sistemleri ile yer kontrol istasyonu hakkında bilgi veren Avukat Çağlar Altun; İHA'ların hukuki mahiyeti, İHA'ların ve SİHA'ların kullanım alanları, devlet-sivil hava aracı ayrımı, hobi ve ticari maksatla kullanılan İHA türleri, İHA ve SİHA operasyonlarının hukuki dayanağı, otonom İHA ve SİHA sistemleri, İHA pilot lisansı alma şartları ve ulusal İHA düzenlemelerini dinleyicilere anlattı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.