Kırıkkale’de usta eller yetişiyor

Kırıkkale’de usta eller yetişiyor
 Haber Merkezi
Kırıkkale´de Yenimahalle Şehit Ali Tonga Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde geleceğin şefleri ve aşçıları yetiştiriliyor.

EV EKONOMİLERİNE KATKI SAĞLIYORLAR

Okuldaki mesleki atölyelerde kendilerini geliştiren öğrencilere en çok ihtiyaç duyulan mesleklerin tüm detayları teorik ve uygulamalı şekilde öğretiliyor. Aşçılık bölümü öğrencileri okula ait mutfakta öğretmenleri ve şeflerinden aldıkları eğitimler sayesinde Anadolu mutfağının zenginlikleriyle tanıştırılarak en leziz yemekleri yapmak için malzemeleri özenle hazırlıyorlar. Günlük yiyeceklerin yanı sıra Anadolu mutfağının en leziz yemeklerin hazırlanışını öğrenen öğrenciler, geleceğin aşçıları ve geleceğin şefleri olmak için çaba gösteriyor.

BECERİLERİYLE DİKKAT ÇEKİYOR

Meslek lisesi bünyesinde güzellik hizmetleri alanında eğitim alan öğrenciler kuaförlük ve saç bakımı becerileri kazanarak toplumda ihtiyaç duyulan ve istihdam imkanı sağlayan meslekleri de öğreniyor. Öte yandan grafik ve fotoğrafçılık bölümlerinde eğitim gören öğrenciler de sanatsal becerileriyle dikkat çekiyor. Öğrenciler burada aldıkları eğitimler sayesinde daha mezun olmadan sektörle tanışarak eğitimini aldıkları mesleki alanda rahatlıkla iş bulma ve iş yeri açma imkanına sahip olabiliyorlar.

kirikkalede-usta-eller-yetisiyor-1.jpg

ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YAPILIYOR

Millî Eğitim Müdürü Rıza Aydın, okulu ziyaret ederek Okul Müdürü Murat Özsoy, öğretmenler ve alan öğrencilerinden bilgi aldı. Aydın, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, okul bünyesinde yer alan yiyecek ve içecek hizmetleri bölümünde sektöre genç aşçıların yetiştirildiğini belirterek, "Öğrencilerimiz burada aldıkları teorik ve uygulamalı eğitimler sayesinde yöremize ait yiyecek ve içeceklerin nasıl yapıldığını öğreniyorlar. Bunun yanı sıra Osmanlı´ya kadar uzanan yemek kültürümüzü ve Türk mutfağının zengin çeşitlerini de öğrenmiş oluyorlar." dedi.

SEKTÖRÜN İHTİYACINA CEVAP VERECEK

Öğrencilerin daha genç yaşlarda yetenekli hale geldiklerine değinen Aydın, şunları söyledi:
"Okulumuzda aynı zamanda saç bakım ve güzellik hizmetleri alanındaki öğrenciler, kuaförlük ve cilt bakım ve makyaj uygulamaları gibi saç bakım ve şekillendirmede daha şimdiden toplumda ihtiyaç duyulan meslekler konusunda yetenekli hale geliyorlar. Öğrencilerimiz grafik ve fotoğrafçılık alanında tasarlamış oldukları birçok görselleri sanata dönüştürme becerisi kazanarak sektörlerin ihtiyacına cevap verecek eğitimi alıyorlar.”

BİZLER İÇİN ÇOK MEMNUN EDİCİ DURUM

“Meslek liselerimizde tüm öğrencilerimizin en önemli kazanımları, mezun olur olmaz yapabilecekleri, kendilerine ve aile bütçelerine gelir sağlayabilecekleri bir meslek öğrenmiş olmaları. Bu bizler için çok memnuniyet verici. Bu tür mesleki eğitimler sayesinde öğrencilerimizi daha genç yaşlardan itibaren istihdam etmenin mutluluğunu yaşıyoruz." Aydın, öğrencilerin mesleki alanda yetiştirilmelerine destek veren Anadolu Profesyonel Şefler Birliği Başkanı Hüseyin Şipal ile beraberindeki şefler Gamze Hüneral ile Ahmet Dilsizoğlu'na da teşekkür ettiklerini aktardı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.