Neutrogeno İsrail malı mı? Neutrogeno hangi ülkenin markası? Neutrogena sahibi kimdir?

Neutrogeno İsrail malı mı? Neutrogeno hangi ülkenin markası? Neutrogena sahibi kimdir?
 Muhabir
Vatandaşlar İsrail- Filistin Savaşı'nın ardından İsrail markalarına karşı boykot başlattı. Bu da vatandaşların hangi markanın hangi ülkeye ait olduğuna ilişkin olduğunu merak ediyor. Peki, Neutrogena İsrail malı mı? İşte detaylar...

Neutrogeno İsrail malı mı?

Neutrogena İsrail malı değildir. Neutrogena, Los Angeles, Kaliforniya merkezli bir Amerikan cilt bakımı, saç bakımı ve kozmetik markasıdır. 1930 yılında Natone Company tarafından kurulmuştur. 1994 yılında Johnson & Johnson tarafından satın alınmıştır.

Neutrogena ürünlerinin çoğu Amerika Birleşik Devletleri'nde üretilmekte. Bazı ürünler ise Kanada, Meksika, Brezilya, Çin ve Hindistan gibi diğer ülkelerde üretilmekte. İsrail'de de Neutrogena ürünleri satılmaktadır, ancak bu ürünler İsrail'de üretilmemekte. İsrail'de satılan Neutrogena ürünleri, Amerika Birleşik Devletleri'nden ithal edilmekte.

Bu nedenle, Neutrogena İsrail malları listesinde yer almamakta.

nt-2.jpg

Neutrogeno hangi ülkenin markası?

Neutrogena, Los Angeles, Kaliforniya merkezli bir Amerikan cilt bakımı, saç bakımı ve kozmetik markasıdır. Bu nedenle, Neutrogena'nın ülkesi Amerika Birleşik Devletleri'dir.

Neutrogena, 1930 yılında Manny Stoloroff tarafından kurulmuştur. Stoloroff, Avrupa'da yaptığı bir seyahatte, Belçikalı bir kimyager tarafından icat edilen, son derece nazik, alkali olmayan bir sabunu keşfetmiştir. Bu sabunun potansiyelini gören Stoloroff, hemen sabunun ABD'deki dağıtım haklarını satın almıştır.

1994 yılında, Neutrogena, Johnson & Johnson konglomeratı tarafından satın alınmıştır. Ancak, marka hala Los Angeles, Kaliforniya'da merkezini tutmakta.

Neutrogena, dünyanın en büyük cilt bakım markalarından biridir. Ürünleri, 70'ten fazla ülkede satılmakta.

nt-3.jpg

Neutrogena sahibi kimdir?

Neutrogena'nın sahibi, Amerika Birleşik Devletleri merkezli Johnson & Johnson konglomeratıdır. Johnson & Johnson, dünyanın en büyük sağlık ürünleri ve tüketim ürünleri şirketlerinden biridir. Neutrogena, Johnson & Johnson'ın cilt bakımı ve güzellik portföyünün bir parçasıdır.

Johnson & Johnson'ın Neutrogena'yı satın alması, şirketin cilt bakımı ve güzellik portföyünü güçlendirmesini sağlayacaktır. Neutrogena, dünyanın en tanınmış ve güvenilen cilt bakım markalarından biridir ve Johnson & Johnson'ın bu markayı portföyüne katması, şirketin cilt bakımı pazarındaki konumunu güçlendirmesini sağlayacaktır.

Johnson & Johnson, Neutrogena'yı satın almak için 1,3 milyar dolar ödedi. Bu satın alma, Johnson & Johnson'ın 2023 yılındaki en büyük satın almalarından biri oldu.

nt-4.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum