3 sanık hâkim karşısında
Yayınlanma:
Güncelleme:
Kırıkkale'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında açılan 2 ayrı davada tutuksuz 3 sanığın yargılanmasına başlandı.
Kırıkkale'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında açılan 2 ayrı davada tutuksuz 3 sanığın yargılanmasına başlandı.
ÖRGÜTE ÜYE OLMAK SUÇU
Kırıkkale 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmada, tutuksuz sanıklardan eski uzman çavuşlardan E.A, salonda hazır bulundu, Ö.Ç. ise duruşmaya katılmadı. "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla yargılanan E.A, savunmasında, lise eğitimini Ankara'da tamamladığını, polis veya asker olarak para kazanmak istediğini söyledi.
5-6 ARKADAŞ EVE GİTTİK
Ankara'da bazı dershanelere gittiğini ve polis olmak istediğini anlatan E.A, "O dönemde FETÖ'nün dershanelerine gitmek istemedim. Sınavı kazanamayınca çalışmaya başladım. 2007 yılında Metin diye bir arkadaşım cemaat evinde polislik sınav sorularının verildiğini söyledi ve eve davet etti. 5-6 arkadaş eve gittik. 2 gün kaldıktan sonra başka bir eve götürdüler ve iki gün kaldık. Zorla namaz kılmamızı istiyorlardı. Evde risaleler vardı, bize de okuyun dediler. Sert davranışları vardı. Ben dayanamadım ve evden ayrıldım." diye konuştu.
3 YILIN ÖSS SORULARINI SORMUŞLAR
E.A, sınava hazırlandığı dönemde Metin'in kendisini yine aradığını iddia ederek, "'Sınav soruları veriliyor' dedi. Ben de ne olduğunu sordum. Metin de son 3 yıla ait ÖSS soruları verdiklerini söyledi. Ben inanamadım. ÖSS sorularının polislik sınavında çıkacağını düşünmedim. Ben soruları almadım yine polislik sınavını kazanamadım. Metin kazandı diye biliyorum. Polislik sınavından sonra çıkan sorulara baktığımda gerçekten de son 3 yılın ÖSS soruları olduğunu gördüm." ifadelerini kullandı.
TANGO VE LİNE İSİMLİ PROGRAM
Daha sonra 2008 yılında uzman erbaşlık sınavlarına girdiğini ve yedekten kazandığını ifade eden E.A, 2 yıl Mardin'de çalışıp Kırıkkale'ye geldiğini, ByLock programı kullanmadığını ileri sürdü. Sanık E.A, 2013 yılında telefonundan birçok oyun ve program indirdiğini öne sürerek, "Tango ve Line isimli programları da indirdiğimi hatırlıyorum. Line programını hiç kullanmadım. Ayrıca "asfalt" oyununu da indirdim. Suçlamaları kabul etmiyorum. Beraatımı talep ediyorum." dedi.
13 EYLÜL'E ERTELEDİ
Cumhuriyet savcısının mütalaasının ardından mahkeme heyeti, mazeretsiz duruşmaya katılmayan ve adli kontrol yükümlülüğünü yerine getirmeyen tutuksuz sanık Ö.Ç'nin yakalamasına, diğer sanık E.A'nın da adli kontrol kararının devamına karar vererek duruşmayı 13 Eylül'e erteledi. Aynı mahkemedeki diğer duruşmada da "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla tutuksuz yargılanan A.K. ile avukatı hazır bulundu.
İKİNCİ PARTİYE OY VERİN TALİMATI
A.K, savunmasında, 2012 yılında Elbistan'da üniversite eğitimi aldığı dönemde devlet yurdu çıkmadığı için bu yapının evinde kaldığını belirterek, "ev abiliği" ve lise öğrencilerinin sorumluluğunu yürüttüğünü anlattı. Bu sırada kendisine tedbir amaçlı olduğunu ileri sürülerek "Ömer" kod isminin verildiğini iddia eden A.K, şunları anlattı:
KONYALI AHMET" İLE TANIŞTIK
"2014 yılında mart seçimlerinden önce bir kandil günü olarak hatırladığım akşam, yurtta esnafın da katıldığı bir toplantı düzenlendi. Toplantıda ilçe abisi olarak tanıtılan "Konyalı Ahmet" isimli kişiyle tanıştık. Sohbette Cumhurbaşkanımızın "inlerine gireceğiz" sözüne karşı kendilerinin yanlış bir şey yapmadıklarını söyledi. Daha sonra terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in "beddua" videosunu izlettiler. Daha sonraki günlerde de seçimlerde AK Parti'nin karşısındaki en güçlü yani ikinci partiye oy vermemezi ve çevremizdekilere de aynı teklinde bulunmamızı istediler. Biz buna karşı çıktık. Mesela Elbistan'da ikinci parti olan MHP'ye oy verin dediler."
OLACAĞI VARSA DA BİZ OLDURMAYIZ
A.K, yine o dönemde kendisinin katiplik sınavına girdiğini ve Recep isimli kişiden sınav için yardım istediğini ileri sürerek, "Onlar sınava girmemi istemediler. Hatta Recep isimli kişi "Olacağı varsa da biz oldurmayız" dedi. Ben mülakata girdim, düşük bir puan aldım ve sınavı kazanamadım. Okul bitmek üzereyken evden ayrılmak istedim ancak devlet yurdu dönem arası kayıt almıyordu. Bu nedenle okul bitene kadar burada kaldım. Kırıkkale'ye gelince de bunlarla ilişkimi kestim ve hiç irtibat kurmadım. ByLock da kullanmadım." diye konuştu.
Mahkeme heyeti, dosyadaki eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.
Siyaset
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.