60 dönümlük araziye manevi değer inşa edilecek

60 dönümlük araziye manevi değer inşa edilecek
 Muhabir
Kırıkkale İslami Değerler Külliyesi ve Siyer-i Nebi Müzesi’nin hemen yanı başına 60 dönümlük arazi üzerine önemli bir değer kazandırılıyor.

MAKAS VE AKYÖN, PROTOKOLÜ İMZALADI

Kırıkkale İslami Değerler Külliyesinin hemen yanı başında 60 dönümlük arazi üzerine Kuran-ı Kerim Yatılı Kuran-ı Kerim Öğretimi, Yatılı Hafızlık, İslami Temel İlimlerden oluşan manevi bir değer daha kazandırılacak. Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, Kur'an-ı Kerim Öğretimi, Yatılı Hafızlık ve İslami Temel İlimler ile çeşitli müştemilatın yer alacağı projenin devir teslim törenine katıldı. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, akabinde İslami Değerler Külliyesi ve projenin tanıtımıyla devam etti.

manevideger1.jpg

KIRIKKALE İÇİN BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR

İnşaat alanı 1200 m² olmak üzere, toplam 63 dönümlük alana yapılacak olan yapıda, akademik seviyede hafız, imam ve Kur'an Kursu öğreticisi yetiştirileceği belirtildi. Vali Makas, İslami Değerler Külliyesi Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Akyön ile birlikte devir teslim töreninde protokolü imzaladı. Vali Makas, projenin vücut bulmasında emeği geçenlere teşekkür ederek bu projenin ilimize hayırlı olmasını temenni etti.

manevideger2.jpg

HER GÜZEL İŞTE YARDIMA HAZIRIZ

Vali Mehmet Makas, törende yaptığı konuşmada, “Bu proje, hem manevi hem de kültürel değerlerimizi yaşatma adına büyük bir adım. Gençlerimize doğru bir dini eğitim sunmak, onları geleceğe hazırlamak bizlerin en büyük görevi. Hafızlıl Yatılı Kur'an Kursu, bu amaca hizmet edecek önemli bir eğitim merkezi olacak” ifadelerini kullandı. Kırıkkale Belediye Başkan Yardımcıları Ömer Elidemir ve Recep Sefer’in katıldığı toplantıda Başkan Yardımcısı Elidemir yaptığı konuşmada “ Kırıkkale adına yapılacak her güzel işte yardıma hazırız” dedi.

MANEVİ GELİŞİME BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK

Törene katılan isimler arasında genç siyasetçi ve iş insanı Feyzullah Can da yer aldı. Feyzullah Can, projeyle ilgili yaptığı açıklamada, “Bu güzel projeye elimizden ne geliyorsa yardım ederiz. Böylesi hayırlı bir işe katkı sunmak hepimizin görevi” diyerek desteğini belirtti. Can, ayrıca İslami değerlerin genç kuşaklara aktarılmasının önemine vurgu yaparak, projede emeği geçen herkese teşekkür etti. İslami Değerler Külliyesi’nde yapılacak olan Yatılı Hafızlık Kur'an Kursu, modern mimarisi ve ileri eğitim olanaklarıyla dikkat çekiyor. Proje tamamlandığında, Kırıkkale ve çevresindeki gençlere dini eğitim verilecek ve bölgedeki manevi gelişime büyük katkı sağlayacak. Önümüzdeki günlerde temeli atılacak, çalışmaların kısa süre içinde başlayacağı ifade edildi.

manevideger3.jpg

HEP BİRLİKTE DUALAR EDİLDİ

Kırıkkale İl Müftüsü Mustafa Topal “ Kırıkkale Kuranı Kerim Akademisi ve Hafızlık Eğitim Merkezi ve İslami Değerler Külliyesi ile çok önemli bir manevi merkez olacaktır” dedi.

Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Servet Fırat “ Kırıkkale’de Kamu Yararına dernek statüsü kazanan tek derneğimiz İslami Değerler Külliyesi olup devletimizin denetimi altında güvenli bir yapıdadır.” Dernek Başkanı Bahattin Akyön “ Tüm hayırseverleri projemize desteğe davet ediyorum” dedi. Çok sayıda katılımcının hazır bulunduğu programda duygu dolu anlar yaşanırken, yapılacak proje tanıtıldı. Proje tanıtımında Kuranı Kerim tilaveti ve dua icra edildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.