Adalet elçileri mezun oldu

Adalet elçileri mezun oldu
 Haber Merkezi
Kırıkkale Üniversitesi, her yıl olduğu gibi bu yılda Hukuk Fakültesi’nden mezunlarını verdi. Gözlerinde mezun olmanın ve mesleğe adım atacak olmanın heyecanını yaşayan öğrenciler, renkli görüntüler oluşturdu.

BİR SAATLİK ADALET, YETMİŞ YILLIK İBADETE DENKTİR

2023-2024 akademik yılı hukuk fakültesi mezuniyet töreni, Mavi Salon’da yapıldı. Törene; Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Avcı, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Abdullah Ömercioğlu ve Dr. Öğr. Üyesi Reyhan Tuhan Boz, öğretim üyeleri, akademik ve idari personelimiz, öğrencilerimiz ve yakınları katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törenin açılış konuşmasını Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Avcı yaptı. Prof. Dr. Mustafa Avcı konuşmasında, “Mezuniyet törenleri bir veda değil; yeni bir başlangıcın ilk dersidir denilebilir. Adalet devletin temelidir. Devletin ve toplumun ayakta kalmasının yolu adaletten geçer. Dolayısıyla devlet başkanı, bakanlar, valiler, hakimler, asker ve kolluk görevlileri adalet üzere hareket etmek zorundadırlar. Çünkü ‘Bir saatlik adalet, yetmiş yıllık ibadete denktir.’ ve ‘Kıyamet günü insanların en sevimlisi adil devlet başkanıdır.’ buyrulmuştur.”

HER ZAMAN HER YERDE ADİL OLMALISINIZ

Öğrencilere her zaman adil olmaları tavsiyesinde bulunan Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Avcı, “Zulüm üç çeşittir. Birincisi yaratıcıyı tanımamaktır. Bu anlamda zulüm ve kibir, inkardan kaynaklanan ahlak bozukluğudur. İkincisi devlet otoritesini tanımamaktır. Üçüncüsü ise kul hakkı çiğnemektir. Haksızlık etmek de haksızlığa boyun eğmek de kabul edilemez. Zalimleri dost edinenler ve destekleyenler de zalimlerdir. Zira zulme rıza zulümdür ve sadece zalime değil; zalime meyledene de ateş yapışır, bundan dolayı zalimlere müsamaha gösterilemez. Buna binaen bir topluluğa olan kin ve nefret dahi onlara zulmetme gerekçesi olamaz. Kişi kendisi veya yakınları aleyhine bile olsa adalet ilkesinden şaşamaz. Halkı dışlamak ve aşağılamak da bir çeşit zulümdür.”

ZALİME BEDDUA EDİP KÖTÜ KONUŞABİLİR

“Zalimler, ellerindeki maddî güç ve nüfuzlarını, zulüm düzenlerini devam ettirmek için kullanırlar. İnsanlara düşmanlık beslemek ve lanet etmek hoş görülmediği halde, zalimlere karşı düşmanca tavır koymaya izin verilmiştir. Allah’ın lâneti zalimlerin üzerinedir. Mazlum, zalime beddua edip kötü konuşabilir. Toplumlar inançları sebebiyle değil, zulümleri sebebiyle helak olur. Tarafınız belli olsun genç hukukçular. Hakta, hukukta ve adalette sebat edin. Zalimin ve zulmün karşısında durun. Başarılar dilerim.” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Programda konuşma yapan Hukuk Fakültesi Normal Öğretim birincisi Mustafa Karabulut, “Bu 4 yıllık Hukuk Fakültesi sürecinde gördük ki hukuk eğitimi sadece isimden ibaret değildir. Gerek isim olarak daha çok bilinen, gerekse puan olarak fakültemizden daha üstlerde bulunan fakültelere göre eğitimimizin ne kadar zorlayıcı ve aynı zamanda öğretici olduğunu bazen acı bazen tatlı bir şekilde tecrübe ettik. Hukuk Fakültesi İkinci Öğretim birincisi Kadir Kaya, “Sayın hocalarım, sevgili arkadaşlarım ve tüm misafirlerimiz, sizleri en derin saygılarımla selamlıyorum. Bu başarıyı Cumhuriyetimizin kurucusu mavi yeleli bozkurt Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü için al kanlarla toprağın bağrına düşen yiğitlere ve dünyanın muhtelif yerlerinde katledilen tüm masum çocuklara adıyorum. Hukukla, adaletle ve Cumhuriyetle kalın.” dedi. Derece ile mezun olan öğrencilerimize hediyelerinin verilmesinin ardından Hukuk Fakültesi öğretim üyeleri tarafından mezunlarımıza mezuniyet belgeleri verildi. Tören, öğrencilerin havaya kep atması ile sona erdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.