Aile eğitim ve iletişimi
Meslek elemanı Kübra Kandemir tarafından aile içi etkileşim hakkında çeşitli bilgiler aktarıldı.
ÖNEMLİ BİLGİLER AKTARILDI
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından Aile Eğitim ve İletişim Konulu (AEP) konulu polis okulunda bulunan polis adaylarına yönelik konferans verildi. Meslek elemanı Kübra Kandemir tarafından aile içi etkileşim hakkında çeşitli bilgiler aktarıldı. Kandemir, İletişimin en sağlıklı şekli, söylenmek isteneni imalarda bulunmadan, karşıdakinin kişiliğine saldırmadan, kendi açısından canını sıkanın ne olduğunu anlatarak kurulan, doğrudan, net ve dürüst iletişimdir” dedi.
YARGILAMA HUYU VARSA VAZGEÇİN
Kandemir, “Sağlıklı aile yapılarında bu tür sağlıklı ve doğrudan iletişimleri içeren sözlü ve sözsüz mesajlar kullanılmakta, konuşma becerilerine olduğu kadar dinleme becerilerine de dikkat edilmektedir” dedi. Kişinin sözel mesajlar kadar sözel olmayanları da tanımasının, sağlıklı iletişim konusundaki başarısını arttırdığına dikkat çeken Kandemir, “Kişinin karşısındakini daha iyi anlamasını, kendisini daha iyi ifade edebilmesini kolaylaştırır, yanlış anlaşılmaları azaltır. Öncelikle dinlerken yargılama, eleştirme gibi bir huyunuz varsa bundan vazgeçin. Karşınızdakinin yaşadıklarını daha iyi anlamaya; ne hissettiğini ne tür duygular içinde olduğunu tıpkı onun gibi hissetmeye çalışın.”
SENİ DİNLİYORUM’ MESAJLARI VERİLEBİLİR
Kandemir, “Karşınızdaki kişiyi, anlatmak istediğini tam olarak doya doya anlatabilmesi için cesaretlendirin. Ancak bu şekilde rahatlayabilir ve anlattıklarının ışığında kendisini değerlendirebilir. Bunun için en iyi yol sessiz kalmayı becerebilmektir. Bunun yanı sıra baş sallama veya ‘hı hı’ vb. ünlemler yoluyla da ‘Seni dinliyorum’ mesajları verilebilir. Bu, anlatanın kendini rahat hissetmesini ve böylece daha kolay açılabilmesini sağlar” dedi.
KAYNAK: İL GAZETESİ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.