AK Parti'nin adayı Saygılı

AK Parti'nin adayı Saygılı
 Muhabir
AK Parti’de heyecanla beklenen Kırıkkale Belediye Başkanlığı için süreç tamamlandı. Mevcut Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, üçüncü kez yeniden aday gösterildi.

Adaylığı tebliği edilen Saygılı, AK Parti Genel Merkezi tarafından düzenlenecek olan törenle Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kamuoyuna resmen ilan edilecek.

SAYGILI İLE YOLA DEVAM

31 Mart Mahalli idareler seçimleri için YSK’nın belirlediği takvim ilerlerken, partilerde bir bir adaylarını açıklamaya devam ediyor. MHP, İYİ Parti ve Yeniden Refah Partisi Kırıkkale Belediye Başkan adaylarını belirlerken, bugün de Ak Parti’nin Kırıkkale Belediye Başkan adayı resmen ilan ediliyor. Aday tanıtım toplantısı öncesi Kırıkkale’de merakla beklenen AK Parti’nin Kırıkkale Belediye Başkan Adayı netlik kazandı. Ak Parti Genel Merkezi, İki dönemdir Kırıkkale Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Mart ayında yapılacak olan seçimde yeniden aday göstererek Saygılı ile yola devam kararı aldı.

ak-partinin-adayi-saygili-png1.png

TEBLİĞ YAPILDI TÖRENE DAVET EDİLDİ

Aday adaylarını mercek altına alan Ak Parti Genel Merkezi yapılan görüşmelerin ardından Kırıkkale Belediye Başkan adayını belirledi. Adaylığı tebliğ edilen Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı daha önce ertelenen AK Parti'nin Ankara'da 18 Ocak Perşembe günü (Bugün) ATO Kongre Merkezi'nde yapılacak aday tanıtım toplantısına davet edildi. Ak Parti’den üçüncü kez Kırıkkale Belediye Başkan adayı olarak gösterilen Başkan Mehmet Saygılı, Bugün yapılacak aday tanıtım toplantısında Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından resmi şekilde kamuoyuna duyurulacak.

MEHMET SAYGILI KİMDİR?

1969 Yılında Hacı Kaya ve Aysel Saygılı’nın beşinci evlatları olarak dünyaya gelen Mehmet Saygılı, İlkokulu Tınaz İlkokulunda, Ortaokulu Atatürk İlkokulunda, Liseyi ise Kırıkkale Lisesinde tamamladı. Mehmet Saygılı Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümünden 1990 yılında mezun oldu. 1990-1991 yılları arasında İngiltere’de Lisan eğitimi aldı. 1991–1992 yılları arasında askerlik hizmetini ifa etti. 1993 yılından itibaren merkezi Kırıkkale olan aile şirketinde ticari faaliyetine devam etti. 2009 yılında Adalet ve Kalkınma partisinde il genel meclis üyesi seçildi. Mehmet Saygılı 2011 yılında Kırıkkale İl Genel Meclisi Başkanı seçildi. Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Ruhsatına sahibi olan Saygılı, Kırıkkale İli Tanıtma ve Kalkındırma Vakfı ( Kiktav ) kurucu üyeliği, Kırıkkale Üniversitesi Vakfı Yönetim Kurulu üyeliği, Polis Hizmetlerini Güçlendirme Derneği Yönetim Kurulu üyeliği gibi Sosyal, Kültürel ve Yardım amaçlı pek çok dernekte üyelikleri bulunuyor. Mehmet Saygılı 30 Mart 2014 Seçimlerinde ve 31 Mart 2019 Seçimlerinde tekrardan Adalet ve Kalkınma Partisinden Kırıkkale Belediye Başkanı seçildi. Evli ve üç çocuk babası.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.