Adidas hangi ülkeye ait? Adidas İsrail malı mı?

Dünyanın her yerinde İsrail’i boykot hareketleri devam ederken İsrail’e ait olup olmadığı en çok araştırılan markalardan biri de Adidas. Peki, Adidas İsrail malı mı? İsrail’e mi ait? Adidas nerenin malı? Adidas hangi ülkenin markası? Nerede üretiliyor?

Adidas kim tarafından kuruldu? İsrail malı mı?

Adidas İsrail malı değildir. Adidas, Almanya merkezli bir spor giyim ve aksesuar şirketidir. Adidas, kurucusunun adının kısaltmasını alan bir markadır. Şirket, 1949 yılında Adolf "Adi" Dassler tarafından kurulmuştur. Adidas, günümüzde teknoloji ve inovasyonla spor giyimde devrim yapan büyük bir dünya markasıdır. Adidas'ın merkezi Herzogenaurach, Almanya'da bulunmakta.

Adidas hangi ülkenin malı?

Adidas’ın en geniş üretim zinciri Asya kıtasında bulunan tesislerde gerçekleştirilir. Bunun haricinde Endonezya, Kamboçya, Çin ve Vietnam Adidas markasının ana üretim merkezlerindendir. Özellikle Çin, Adidas'ın en büyük tedarikçilerinden biri olarak öne çıkmakta. Bunun dışında Adidas Kuzey ve Güney Amerika’da da geniş üretim tesislerine sahiptir. Adidas’ın hızla üretilip dağıtılması gereken ürünleri için ABD’de özel tesisler bulunuyor.

Adidas'ın üretim tesisleri dünyanın birçok ülkesinde bulunmakta. Ancak markanın ana çıkış noktası Almanya'dır ve markanın kurucusu da Almandır.

Adidas kaç ülkeye satış yapıyor? Adidas hangi ürünleri üretiyor?

Adidas, ürünlerini dünyanın 200'den fazla ülkesinde satmakta. Şirketin yaklaşık 60.000 çalışanı bulunmakta. Adidas, dünyanın en büyük spor giyim şirketlerinden biridir. Şirket, ayakkabı, giyim ve aksesuar ürünleri üretmekte. Adidas, futbol, basketbol, tenis, koşu, yüzme ve diğer sporlar için ürünler üretmekte.

Şirketin merkezi nerede?

Adidas, İsrail'de de faaliyet göstermekte. Şirketin İsrail'de bir üretim tesisi ve bir satış ofisi bulunuyor. Ancak Adidas, bir İsrail şirketi değildir. Şirketin merkezi Almanya'da bulunmakta.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri