Akademik eğitim 27 Şubat’ta başlıyor 

Kahramanmaraş merkezli 11 il genelinde meydana gelen depremin ardından Kırıkkale Üniversitesi’nde ertelenen eğitim 27 Şubat Pazartesi günü uzaktan öğretim yöntemiyle başlayacak. 

BAHAR YARIYILINDA EĞİTİM-ÖĞRETİM
Kırıkkale Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi, “Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) 2022-2023 Bahar Yarıyılında Sürdürülecek Eğitim ve Öğretime İlişkin 17.02.2023 tarihli kararlarına ilişkin yayınlanan usul ve esaslar çerçevesinde; 2022-2023 Bahar Yarıyılında eğitim-öğretimin, 20 Şubat 2023 tarihinde ders kayıtlarının yapılmasıyla başlatılmasına ve akademik takvimin revize edilmesine, Derslerin 27 Şubat 2023 Pazartesi gününden itibaren uzaktan öğretim yöntemi (online) ile yürütülmesine, Teorik ve uygulama içerikli derslerin teorik kısımlarının uzaktan öğretim yöntemi ile yapılmasına; uygulama kısmının ise, Nisan ayında alınacak kararlara göre yapılmasına. Uygulamalı eğitimlerin Tıp Fakültesi’nin 4., 5. ve 6. Sınıf öğrencilerini, Diş Hekimliği Fakültesi’nin 4. ve 5. Sınıf öğrencilerini, Veteriner Fakültesi’nin 5. Sınıf öğrencilerini, “7+1” programı uygulanan Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi ile Fen Edebiyat Fakültesinin (+1) dönemdeki öğrencilerini, Öğretmenlik uygulaması dersi öğrencilerini kapsamasına ve ilgili öğrencilerin uygulamalı eğitimlerini yüz yüze yapabilmesine.”

UYGULAMALI EĞİTİMLER ÇERÇEVE YÖNETMELİĞİ   
Mezun durumunda olmakla birlikte stajını tamamlayamamış ön lisans ve lisans öğrencilerinin eksik olan zorunlu stajlarını Yükseköğretimde Uygulamalı Eğitimler Çerçeve Yönetmeliği’nin 13. Maddesi çerçevesinde ilgili işyerlerinde yüz yüze yapmalarına. Yükseköğretim Kurulunun 17.02.2023 tarihli kararları doğrultusunda aşağıda tanımlanan iki şartı birlikte sağlayan öğrencilerin, “özel öğrenci” statüsünden yararlanması için Kırıkkale Üniversitesindeki eş değer diploma programından ders alabilmesine; Depremden etkilenen illerdeki üniversitelerde kayıtlı öğrenci olmak veya birinci derece yakınları deprem bölgesindeki illerde ikamet edip deprem bölgesi dışındaki illerde bulunan üniversitelerde kayıtlı öğrenci olmak. “Yükseköğretimde Uygulamalı Eğitimler Çerçeve Yönetmeliği” kapsamındaki programlarda (4. Maddede belirtilen öğrenciler) kayıtlı öğrenci olmak.

3 HAFTA İÇİNDE KAYIT DONDURMA BAŞVURUSU
Özel öğrencilik statüsünden faydalanmak isteyen öğrencilerin, başvurularını üniversitemizin Bahar Yarıyılı eğitim ve öğretim faaliyetlerinin başlama tarihinden başlayarak 3 hafta içinde yapmalarına; bu durumdaki öğrencilerin başvuru dilekçelerine YÖK e-transkript üzerinden aldığı öğrencilik belgesini de ekleyerek üniversitemizin Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığına başvurmalarına; başvuru şartlarını sağlayan öğrencilerin ilgili programa ve sınıfa kaydedilmelerine, Deprem bölgesinde kendisi veya yakınları ikamet eden öğrencinin kayıtlı olduğu üniversitenin Bahar Yarıyılının başlangıç tarihinden itibaren 3 hafta içinde kayıt dondurma başvurusunda bulunabilmesine; öğrencinin kayıt dondurduğu dönemin azami öğrenim süresinden sayılmamasına; mazeretleri nedeniyle kayıt dondurma tarihlerinde başvuru yapamayan öğrencilerin mazeretlerini belgelendirerek başvurmaları durumunda taleplerinin üniversitemizce yeniden değerlendirilmesine, Deprem nedeniyle birimlerde ertelenmiş olan 6 Şubat ve sonrası dönemde 2022-2023 Güz Yarıyılı ön lisans, lisans ve lisansüstü programlarına ait sınavların 2023 Nisan ayı içerisinde belirlenecek bir günde telafi sınavı olarak yapılmasına.”

OY BİRLİĞİ İLE KARAR VERİLDİ
Teorik derslerin senkron veya asenkron olarak uzaktan eğitim yoluyla verilmesine, Eğitim Fakültesi bünyesinde yürütülmekte olan Pedagojik Formasyon Eğitimi faaliyetlerine de senkron veya asenkron olarak uzaktan eğitim yoluyla devam edilmesine, TÖMER tarafından yabancı uyruklu öğrencilere verilen dil kurslarına da senkron veya asenkron olarak uzaktan eğitim yoluyla devam edilmesine, Enstitüler bünyesinde yürütülmekte olan lisansüstü programlarda, sınav sürecinin kayıt altına alınarak hukuki açıdan denetlenebilir olma koşulunun sağlanması kaydıyla; yüksek lisans ve doktora/sanatta yeterlik tez savunma sınavlarının, daha önce “Düzeltme” kararı verilmiş olan yüksek lisans ve doktora/sanatta yeterlik tez savunma sınavlarının, sanatta yeterlik/doktora yeterlik sınavlarının, doktora/sanatta yeterlik tez önerisi savunma sınavlarının ve doktora/sanatta yeterlik tez izleme komitesi ara rapor sunumlarının da dijital ortamda uzaktan eğitim yoluyla senkron olarak yapılmasına. Dijital ortamda uzaktan eğitim faaliyetlerinin; haftanın yedi günü, 08.00-23.00 saatleri arasında verilmesine. Müfredatların tamamlanması amacıyla, resmi tatil günlerine denk gelen derslerin, ilgili birim yönetim kurulu kararı şartıyla, başka günlerde telafi dersi olarak yapılmasına, katılanların oy birliği ile karar verildi.

Haber: Burak Çalışkan  


 


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri