Alo deterjan hani ülkenin? Alo İsrail malı mı?

Son dönemlerde markaların hangi ülkelere ait olduğunu araştırmaya başlayan vatandaşlar Alo ürünlerinin İsrail malı olup olmadığını merak ediyor. Peki Alo İsrail malı mı? Alo hangi Ülkeye ait? Alo'nun sahibi kim?

Alo hangi ülkenin?

Alo, Amerika Birleşik Devletleri menşeli bir deterjan markasıdır. Alo ürünleri Amerika Birleşik Devletleri ve birçok başka ülkede satılmaktadır. P&G'nin İsrail'de bir üretim tesisi bulunmasına rağmen, Alo markası genel olarak Amerika Birleşik Devletleri merkezli bir marka olarak kabul edilir.

Alo'nun sahibi kim?

Alo, Amerika Birleşik Devletleri merkezli Procter & Gamble (P&G) şirketinin bir markasıdır. P&G, 1837 yılında Amerika Birleşik Devletleri'nde kurulmuştur ve dünyanın en büyük tüketici ürünleri şirketlerinden biridir. Alo deterjanı, P&G'nin en popüler ürünlerinden biridir ve dünya genelinde 70'ten fazla ülkede satılmakta.

Alo İsrail'i destekliyor mu?

Alo, İsrail'de de oldukça popüler bir üründür. İsrail'de Alo deterjanı, Tide adıyla satılmaktadır. P&G'nin İsrail'de de bir üretim tesisi bulunmaktadır. Bu tesiste Alo deterjanı da üretilmektedir. Bu nedenle, Alo deterjanı hem İsrail malı hem de küresel bir ürün olarak kabul edilebilir.

Alo deterjanının İsrail'de satılıyor olması, P&G'nin İsrail'i desteklediği anlamına gelmez. P&G, dünyanın birçok ülkesinde faaliyet gösteren bir şirkettir ve İsrail'de de ticari çıkarları vardır.

Alo Türkiye’de de üretiliyor mu?

Alo deterjanı, Türkiye'de 1976 yılından beri satış yapmaktadır. Ancak, 1980'li yıllara kadar, Türkiye'de üretilmekteydi. 1980'li yıllardan itibaren ise, Türkiye'de üretilen Alo deterjanının yanı sıra, İsrail'den de ithal edilmeye başlandı.

Alo deterjanı, Türkiye'de de oldukça popüler bir üründür. Türkiye'de Alo markasıyla bilinen ürün, dünya genelinde ise Tide adıyla satışa sunulmakta. Latin Amerika ve Porto Riko'da ise Tide Ace adı altında tüketicilerle buluşmakta.

Alo deterjanı, Türkiye'de bugün de en çok satan çamaşır deterjanlarından biridir. Ürün, Türkiye'de özellikle leke çıkarma konusundaki başarısıyla bilinmekte.

Alo'nun fabrikası Türkiye'de nerede?

Alo deterjanının Türkiye'deki fabrikası, Kocaeli'nin Gebze ilçesinde bulunmakta. Procter & Gamble Türkiye Fabrikası. Fabrika, 1992 yılında faaliyete geçmiştir. Fabrikada Alo deterjanı dışında, Ariel, Fairy, Orkid, Prima, Gillette, Head & Shoulders, İpana, Koleston, Max Factor, Olay, Oral-B gibi Procter & Gamble'ın diğer ürünleri de üretilmekte.

Fabrika, 2018 yılında önemli bir kapasite artırımı yapmıştır. Bu kapsamda, fabrikanın üretim alanı iki katına çıkarılmıştır. Ayrıca, fabrikada yeni teknolojiler kullanılarak, ürünlerin daha verimli ve çevre dostu bir şekilde üretilmesi sağlanmıştır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri