Arçelik İsrail malı mı? Hangi ülkeye ait?

Son günlerde vatandaşlar tarafından sıkça merak edilen sorulardan biri, Arçelik’in nerede üretildiği ve hangi ülkenin malı olduğudur. Arçelik nerenin malı? Arçelik İsrail malı mı?

Arçelik İsrail malı mı? Hangi ülkeye ait?

Türkiye'nin en büyük beyaz eşya üreticisi Arçelik, İsrail malı değil. Arçelik, 1955 yılında Vehbi Koç ve Lütfi Doruk tarafından kurulan, Türkiye merkezli bir şirkettir. Şirketin merkezi İstanbul'dadır. Arçelik, Türkiye'de 13 fabrikada üretim yapmakta.

Arçelik'in İsrail'de herhangi bir yatırımı veya faaliyeti bulunmuyor. Şirketin İsrail'de bir şubesi veya temsilciliği yoktur. Arçelik, ürünlerinin tamamını Türkiye'de üretmekte.

Arçelik'in kurucusu Vehbi Koç

Arçelik'in kurucusu Vehbi Koç, Türkiye'nin en başarılı iş adamlarından biridir. Koç Holding'in kurucusu ve başkanıydı. Koç, Türkiye'nin sanayileşmesine önemli katkılarda bulundu.

Vehbi Koç, 1901 yılında Konya'da doğdu. 1926 yılında Koç Ticaret'i kurdu. 1955 yılında ise Arçelik'i kurdu. Arçelik'in yanı sıra Koç, Türkiye'de birçok önemli şirketin kuruluşunda yer aldı.

Vehbi Koç, 1996 yılında vefat etti.

Arçelik, dünyanın en büyük beyaz eşya üreticilerinden biri

Arçelik, dünyanın en büyük beyaz eşya üreticilerinden biridir. Şirket, 110'dan fazla ülkede faaliyet göstermekte. Arçelik'in ürünleri arasında çamaşır makineleri, buzdolapları, derin dondurucular, klimalar, bulaşık makineleri, fırınlar, ocaklar ve küçük ev aletleri bulunmakta.

Arçelik, 2022 yılında 63,8 milyar TL ciro elde etti. Şirketin toplam çalışan sayısı ise 70.000'den fazladır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri