BİLSEM’in öğretmenleri ve yöneticileri İspanya’da 

Kırıkkale İl Özel İdaresi Bilim ve Sanat Merkezi, AB Erasmus + Projeleri kapsamında, İspanya’da 2 hafta süren “Çalışan Eğitimi ve işbaşı Gözlemler”e katıldı.

EĞİTİMDE ULUSLARARASILAŞMA
Eğitim ve öğretim alanında öğrencilerine yönelik sergilediği çalışmalarla ön plana çıkan Kırıkkale İl Özel İdaresi Bilim ve Sanat Merkezi, Avrupa Birliği odaklı önemli bir projeye imza attı. Projeyle birlikte Bilim ve Sanat Merkezi, “Yüksek Entelektüel ve Yaratıcı Çoklu Ortam Teknolojileriyle Avrupa Düzeyinde Üstün Yetenekliler Eğitimini Transfer Ediyor.” Başlıklı Avrupa birliği projesi ile İspanya’nın Barselona şehrinde 5 gün personel eğitimi ve 5 gün de işbaşı gözlem etkinliği gerçekleştirildi.

GÖZLEM FAALİYETLERİ YAPILDI 
Merkez müdürümüz Kürşad Kültür’ün kafile başkanı olduğu etkinlikte İspanya Eğitim Sistemi'nin yanı sıra teknolojik pedagoji ve içerik konusunda katılımcı Selçuk Yurtoğlu, Turgut Akıncı çeşitli bilgiler verdi. AB hareketliliğinin ilk ayağında, İspanya'nın Barselona şehrinde proje konusu çerçevesinde öğretmen ve lider eğitiminin ardından Dominiques Barcelona Colleague’de okul içi işbaşı gözlem faaliyetleri gerçekleştirildi.

TEKNOLOJİK PEDAGOJİ, DİJİTALLEŞEN ANALİTİK VE İŞBİRLİKÇİ EĞİTİM 
Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) Müdürü, Kürşad Kültür, “İşbaşı gözlem için bulunulan okulda kapsayıcılık ve çeşitlilik öne çıkarken teknolojik pedagojinin eğitim sürecindeki başarısında öğrenci ve öğretmenlerin bilgi, medya ve teknoloji alanındaki okuryazarlık yetkinlikleri, bağlantı ve cihazlara erişimde kapsayıcı kapasite ilk göze çarpanlar arasında. Bunun yanı sıra eğitimin dijitalleşmesinde; dijital araçlar; rozetler, beğeniler, dereceler, akran ve veli, öğretmen yorumları ile değerlendirme sürecinin dinamizmini kazandı.” 

İŞBİRLİKÇİ VE SOSYAL ÖĞRENME
Kültür, “Toplulukların teknolojik pedagoji çerçevesinde dijital araçlarla etkileşimlerinin artarak devam etmesi gerektiği konusunda hesap verebilir rekabette yeni işbirliklerinin, işbirlikçi ve sosyal öğrenme gibi bağlamlarla grup dinamizminin de güçlendirilmesi ve eğitimde geleceği kurgularken sınırları aşmada kullanılabilecek işbirlikçi analitik ve dijital tasarımların çeşitlendirilmesinin önemine değindi.” 

KÜLTÜRLERARASI DİYALOGLAR
“Bağlantı ve cihazlara erişimin yanı sıra bunlara uygun araçlar tasarlamanın ve insan kaynaklarının (öğretmen) hayat boyu öğretimlerle uyarlanmasının önemini vurgulayan Kültür, eğitimde öncelikli 3 beceri arasında ise analitik düşünceyi, dijital yetkinlikleri ve kültürlerarası diyaloglar için yabancı dili öne çıkarmıştır. Son olarak ise ülkemizdeki kültür ve kimliğimizi Avrupa Birliği’ne tanıtmanın ve yumuşak gücümüzü (diplomasi) geliştirmek için eğitimin uluslararasılaşması konusunda çabaların ve stratejilerin artarak devam etmesi gerekir” dedi.

Haber: Ahmet Gökdemir 
 


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri