Bu sebzeyi eken zengin oluyor!

Ordu ili Kabadüz ilçesinin 1600 rakımlı Çambaşı Yaylası'nda, hayvan gübresi kullanılarak yetiştirilen dürme pancarı hasadı sürüyor. İlçede yaklaşık 2 bin çiftçi, servet değerindeki dürme pancarını üretiyor.

TONLARCA ÜRETİLİYOR

Çambaşı Yaylası'nda yıllık ortalama 3 bin ton dürme pancarı üretiliyor ve belediyenin katkı vermesi ile bu sayının artırılması hedefleniyor. Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya, dürme pancarı hasadının geldiğini ve üreticilerin kendi imkanlarıyla ürünlerini topladığını ifade etti. Aynı zamanda bu yöreye özgü dürme pancarından yapılan turşunun 2017'de coğrafi işaret olarak tescillendiğini belirtti.

KİLOSU 40 TL

Yener Kaya, rekoltenin beklenenden düşük olması nedeniyle dürme pancarının kilogramının 40 TL'den satıldığını, çiftçilere tohum desteği vererek bu rakamın 5 bin tona çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

COĞRAFİ İŞARETLİ TESCİLLİ

Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya, dürme pancarında hasat zamanının geldiğini, üreticilerin kendi imkanlarıyla ürünlerini topladığını söyledi. Yöreye has dürme pancarından yapılan turşunun 2017'de coğrafi işaret olarak tescillendiğini anımsatan Kaya, bu yıl hava sıcaklıklarının yüksek seyretmesi nedeniyle pancar rekoltesinin düşeceğini, yaklaşık 1500 ton ürün beklendiğini belirtti .Yaylanın 77 obasında yetişen pancarın soğuk havayı sevdiğini ve tamamen organik yetiştirildiğini anlatan Kaya, dürme pancarının yayladaki vatandaşların ciddi gelir kapısı olduğunun altını çizdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri