Çerikli’de mukaddes emanetler duygulandırdı

Kırıkkale'nin Delice İlçesine bağlı Çerikli Kasabası'nda 'Mukaddes Emanetler Sergisi' düzenlenecek. Ömer Sakarya Parkı’nda gerçekleşen sergi kasaba halkından büyük ilgi gördü. Güzel ve duygusal anların yaşandı, çok değerli emanetler büyük dikkat çekti.

DUYGUSAL VE MANEVİ ANLAR OLUŞTU

Peygamber Efendimizin hayatını anlatan figürler, kutsal topraklardan getirilen kutsal emanetler ve daha birçok mukaddes manevi değer, Delice İlçesine bağlı Çerikli Kasabası'nda 'Mukaddes Emanetler Sergisi' düzenlenecek. Ömer Sakarya Parkı’nda gerçekleşen sergi kasaba halkından büyük ilgi gördü. Manevi ve duygusal anların yaşandığı sergide, birbirinden değerli emanetler büyük dikkat çekti. Peygamber Efendimizin ayak izi, Sakal-ı Şerifi, Saç-ı Şerifi Kabe Örtüleri Peygamber Efendimizin Kabir Örtü'erinin sergilendiği etkinlik büyük dikkat çekti.

HEP BİRLİKTE DUALAR EDİLDİ

Program, Saygı duruşu istiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Sergiye; MHP İl Başkanı Murat Abalı, il ve ilçe parti yönetimi, Delice Kaymakamı Mehmet Melih Dalan, Delice Belediye Başkanı Av. Yılmaz Uyan, Cidde eski Basın Ataşesi Bahattin Akyön, Delice İlçe Müftüsü Nizamettin Bayrakçı, TÜRKAV il Başkanı Satılmış Düzgün, yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. Programa katılanlar, okunan Kur’an-ı Kerim sonrası hep birlikte dualar etti.

MAZLUMUN YANINDA, ZALİMİN KARŞISINDAYIZ

Etkinlikte konuşma yapan Çerikli Belediye Başkanı Erkan Çağlar, “Bizler Muhammed ümmetiyiz. Hamdımız Allah’a, salat ve selamımız onun resulünedir. Onun gibi olmak, onun gibi yaşamak gayretimizdir. Helale yönelir, haramdan sakınırız Bizler Peygamber efendimiz gibi mazlumun yanında zalimin karşısında olmaya devam edeceğiz. En büyük sorumluluğumuz rabbimizin rızasıdır” dedi.

KONFERANS VERİLDİ, İKRAMLAR YAPILDI

Çağlar, “Düzenlemiş olduğumuz programımıza katılımın yüksek olmazı bizleri çok gururlandırdı ve onurlandırdı. Büyüğümüz değerli hocamız Bahattin Akyön'ün bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği çok büyük. Emek veren herkese sonsuz teşekkür ederim” şeklinde konuştu. Başkan Çağlar’ın ardından MHP İl Başkanı Abalı’da konuşma yaparak emeği geçen herkese teşekkür etti. Delice Kaymakamı Mehmet Melih Dalan, Delice ilçe Müftüsü Nizamettin Bayrakçı etkinlikle ilgili konuşma yaptı. Akyön ise; Peygamber Efendimizin hayatını sergiye gelenlere anlattı. Duygusal anların yaşandığı etkinlikte bazı vatandaşlar gözyaşlarını tutamadı. Programda çeşitli konferanslar, ikramlar ve dualar edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri