Kızılırmak nehri üzerinde 13. yüzyılda Anadolu Selçuklu Devleti zamanında yapılan Çeşnigir Köprüsü Kırıkkale'nin turizm merkezi olacak. Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, Çeşnigir kanyonunda incelemelerde bulundu.
VALİ SEZER: "BU DOĞA HARİKASI YERLE TÜM KIRIKKALE'MİZİN BULUŞACAĞI GÜN İÇİN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞILIYOR”
ÇOK ÖNEMLİ BİR PROJE
Kırıkkale'de Kızılırmak nehri üzerinde bulunan Selçuklu yadigarı Çeşnigir Köprüsü'nün turizme kazandırılması için çalışmalar başladı. Kırıkkale Valiliği, Keskin ilçesine bağlı Köprüköy'de bulunan tarihi Çeşnigir Köprüsü ve Karakeçili ilçesindeki Osmanlı döneminden Eski Tunç Çağı'na kadar 4 kültür katmanına dair kalıntılar tespit edilen Büklükale Ören Yeri'nin turizme kazandırılması için hazırlanan "Çeşnigir Kanyonu Projesi"nin çalışmaları sürüyor. Proje kapsamında, Anadolu Selçuklu Devleti dönemine ait tarihi köprü, Kızılırmak'ın doğal güzelliği ve bölgenin tarihi zenginliğiyle birlikte kentin turizm merkezi haline getirilecek.
ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR
Kanyon’da yürütülen çalışmaları yerinde inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Sezer, tekne ile de kanyon da bir süre incelemelerde bulundu. Vali Sezer, "Bu doğa harikası yerle tüm Kırıkkale'mizin buluşacağı gün için gece gündüz çalışılıyor. Bütün çalışma arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Bu heyecan ve mutluluk çekilen tüm sıkıntılara, yorgunluğa değecek " dedi.
Sezer, köprü ve çevresinin insanların kafasını dinleyeceği, tarihi dokusuyla ve kuş sesleri eşliğinde doğa yürüyüşlerinin yapılabileceği bir mekan haline getirileceğini ifade etti.
OYUN ALANLARI OLUŞTURACAĞIZ
Proje kapsamında köyümüzü de aktif olarak kullanacağız. Alanımıza yöresel mimariye uygun birkaç tane bina yapacağız. Bol bol seyir alanları olacak. Vatandaşlarımızın gelip güneşin batışını izleyebilecekleri, sportif faaliyet yapabilecekleri, balık tutabilecekleri, rahatlayabilecekleri bir alan yapacağız. Kırıkkale'ye yeni bir mekan kazandırmak için çabalıyoruz. Vatandaşlarımızın hafta sonu ailesiyle birlikte gelerek, vakit geçireceği ve bundan da zevk alacakları oyun alanları oluşturacağız.”
YÜRÜME ALANLARIMIZ OLACAK
Bölgenin şehrin gürültüsünden uzak güzel bir buluşma, görüşme ve vakit geçirme alanı olacağını anlatan Sezer, "Projeyi çok geniş olarak düşünüyoruz. İçerisinde kır kahvehaneleri, köylülerin yöresel ürünlerini satabileceği alanlar, kano etkinlikleri, elektrikli tekneyle baraj ve tarihi köprü gezisi, asma köprü, teleferik, macera adası, cam teraslar ve kanyon boyunca yürüme alanlarımız olacak.” İncelemelerinde Vali Sezer’e, Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Osman Akbaş, Keskin Kaymakamı Muammer Köken ile DSİ 56.Şube Müdürü Serkan Bostancıoğlu da eşlik etti.