“Ceylan ile doludizgin hasbihal”

 Her ay yayınlanacak olan gazetemizde sizin e-mail adreslerimize göndereceğiniz mektuplarınıza  Ceylan ablanın gözünden yorum katacağız.

Merhaba sevgili Gazetekale okurları yeni yılda sizlerle beraber mutlu hikayeler yazmak istiyorum gazetemizde sizlerle beraber çok güzel ve eğlenceli bir köşede buluşarak sınırsız eğleneceğiz. 
Şimdi elinizde içinizi ısıtan kahvenizi ya da çayınızı alın ve bizi okumaya devam edin. Neden mi?  Eğlenerek öğreneceğiniz,  öğrenirken kendinizi daha keyifli hissedeceğiniz tek adrestesiniz. 

Bu köşede birlikte eğlenmeye var mısınız?
Bu köşede sizlerle birlikte yeri geldiğinde hüzünleneceğiz, yeri geldiğinde kahkahaya boğulacağız ve en önemlisi beraber eğlenirken düşünerek kendimize hayata dair yaşanmışlıklar katacağız.  Sizler mail adresimizden bana bizzat ulaşarak problemlerinizi ya da öğrenmek istediklerinizi aktarırken ben de her ay sizin maillerinize gazetemizin bu köşesinde sizlere cevap verecek ve kendime özgü yorumlayacağım.  
Böylece hem sizin yaşantınızdan kesitleri yansıtacak hem de kendinizi mektupların diliyle rahat şekilde anlatabileceksiniz. İlkeli yayıncılık hayatımızı sizlerin bizlere ulaştıracağı yazılarla da renklendireceğiz.  
Gazetemizin bu köşesi bizim evimiz neşe odağımız ya da adını siz koyun bu konuda sizi serbest bırakıyorum. 
Saygıda mecburi ama sevgide özgür olduğumuz bu köşemizde sizden gelen maillere elimizden geldiğince yer vermeye çalışacağım. 
Ve “Ceylan ile doludizgin hasbihal” köşemizde yolu sevgiden geçen gönül dostlarına yardımcı olacağım.   
Her ay boyunca maillerinizi bekliyor olacağım. Kendinize ve yaşadığınız kentinize iyi bakın. İki kere hoşça kalın..! Kısa bir not! ceylan@gazetekale.com adresine gönderilerinizi bekliyorum.

90’LI YILLARIN EV SÜSÜ “DANTEL” İLE ZAMANDA YOLCULUK
2022’ye girdiğimiz bu günlerde Gazetekale olarak  siz değerli okurlarımıza bir nostalji yaşatmak istiyoruz. Sizlere tarifini vereceğimiz örnekle birlikte 90’lı yıllara yolculuğa çıkarıyoruz. O zamanların olmazsa olmazı, gelinlerin çeyizlerinin baş tacı olan dantel örneği paylaşacağız.

Danteller 90’lı yıllar ile anılsa da büyüklerimizden bize kalan ve  modası hiç geçmeyen bir kültürdür. Bazen tüplü televizyonların üzerine konularak televizyon izlememize mani olan, bazen ise orta sehpayı boylu buyunca kaplayan ve bir şey olacak da kirleteceğiz korkusunu yaşatan ama bize tatlı anılar bırakan dantelleri günümüze taşıyoruz. Bugün sizlerle havlu kenarı dantel modeli paylaşcağız.

İşte dantel sever hanımların göz bebeği olacak modelin adım adım yapılışı.

Malzemeler: Sarı floş ip, Yeşil floş ip, Büyük plastik halka, Küçük plastik halka, 20 numara tığ

Yapılışı:

Yeşil ipimizi plastik halkanın üstüne sabitleyip yarısına kadar 16 sık iğne yapalım.

2.halkaya geçip onunda yarısını sık iğne ile dolduralım.

Bu şekilde 50 cm olana kadar yapalım.

Yarım halkaları sarı ipimizle doldurmaya başlayalım.

8 sık iğne yapalım. 2 zincir örüp küçük plastik halkaya sabitleyelim.

3 zincir örüp küçük plastik halkanın içine 4 trabzan yapalım.

3 zincir tekrar 4 trabzan 3 zincir olarak 3 defa yapıp çiçeği tamamlayalım.

Tekrar büyük plastik halkaya inip 8 sık iğne yapıp tamamlayalım.

2.sırada yeşil sık iğne yaparken alttaki sarı çiçeklere ekleyelim.

Havluya dikmek için alt kısmına yeşil zincir çekip trabzan yapalım.

 

 

HAYDİ, HANIMLAR ÖRGÜ BAŞINA
Kış aylarında bebeğinizin üşümemesi, o tatlı kulaklarının hep sıcak kalması için bebeğinize bir bere mi örmek istiyorsunuz? Aradığınız berenin tarifi tam da burada Gazetekale’de.

Soğuk kış günlerinin gelmesi ile birlikte kışlık kıyafetlerimizi gardıroplardan çıkardık. Bu günlerde kışlık kıyafetlerimizle daha çok vakit geçirmeye başladık. Kış aylarında daha kalın ve sıcak tutan örgü kıyafetlerini yapmak isteyenlerin kolaylıkla yapabileceği birbirinden tatlı örgü bebek şapkaları bulunuyor. Öreceğiniz örgü şapkalarla birlikte bebeğinizi soğuktan koruyup, hastalıklardan uzak tutabilirsiniz. Soğuk havalarda en çok üşüyen organlarımızdan biri olan kulaklarımız, bebeklerimizde de en çok sıcak tutmak isteyeceğimiz organlar arasında yer alır. Kış aylarında bebeklerinizi sımsıcak tutacak, sizlerin de içinizi rahatlatacak bir örgü modeli ile karşınızdayız. Öreceğiniz bu bereyi yeğenlerinize, torunlarınıza veya yakınlarınıza hediye edebilirsiniz. İşte adım adım bebek örgü bere yapımı.

Haydi şimdi gazetenizi  bir yanınıza, örgü iplerini ve şişlerinizi elinize alıp örmeye başlayın.

- Orta kalınlıkta yumuşak bebe yünü 3,5 şiş kullanılır.

- Ortalama 6 ay-1 yaş bebek için.

- Başlangıç için şişe 60 ilmek atılır.

- Daha sonra 1 ters-1 düz ilmek olarak istenilen kalınlıkta lastik kısmı örülür. Lastik bitiminde açık renk yünümüzle 4 sıra düz örgü örülür.

- Düz örgü örüldükten sonra koyu renk yünümüzle 4 sıra düz örülür.

- Sonra istenilen uzunluk açık renk yün ile düz örgü örülüp berenin üst kısmını büzdürerek bitirin.


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri