Domestos İsrail Malı mı? Domestos hangi ülkeye ait? Kim tarafından üretildi?

İsrail'in Filistin'deki politikalarına tepki olarak, bazı kesimler İsrail mallarını boykot çağrısı yapıyor. Bu çağrılar kapsamında, Domestos markasının da boykot edilmesi gerektiği yönünde görüşler dile getiriliyor. Peki, Domestos İsrail malı mı?

Domestos İsrail Malı mı?

Domestos, Unilever şirketinin bir markasıdır. Unilever, Birleşik Krallık merkezli çok uluslu bir tüketici ürünleri şirketidir. Domestos, ilk olarak 1929 yılında İngiltere'de üretilmiştir.1961 yılında Unilever tarafından satın alınan Domestos, o günden beri Unilever'in bünyesinde faaliyet göstermekte. Bu nedenle, Domestos bir İsrail malı değildir. Domestos, Birleşik Krallık menşeli bir markadır ve Türkiye'de üretilmekte.

Domestos hangi ülkeye ait? Kim tarafından üretildi?

Domestos markası, 1929 yılında İngiltere'nin kuzeydoğusunda yaşayan endüstriyel kimyager Wilfred Handley tarafından üretildi. Handley, ürünlerini kapı kapı gezen satışçılar tarafından müşterilerin getirdikleri seramik kavanozlara doldurularak satmaya başladı.

Handley, Domestos'u üretmek için bir kimyasal bileşik olan sodyum hipoklorit (NaOCl) kullanmıştır. Sodyum hipoklorit, güçlü bir dezenfektan ve temizleyicidir. Domestos, bu özelliği sayesinde kısa sürede yaygın olarak kullanılmaya başlamıştır.

Domestos, 1961 yılında Unilever firmasına satıldı. Unilever, dünya çapında faaliyet gösteren birçok uluslu şirkettir. Şirketin merkezi, Hollanda'nın Rotterdam kentindedir.

Domestos, Türkiye'de de Unilever tarafından üretiliyor. Ürünlerin üzerinde yer alan barkod numarası, 869 ile başlıyor. Bu barkod numarası, Türkiye'de üretilen ürünleri işaret ediyor.

Domestos kaç ülkede satılıyor?

Domestos, dünya çapında 100'den fazla ülkede satılmakta.Türkiye'nin yanı sıra, Domestos'un en çok satıldığı ülkeler arasında Rusya, Amerika Birleşik Devletleri, Hindistan ve Çin bulunmakta.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri