Engin ve Dilan Polat çifti mahkemeye sevk edildi!

Yürütülen soruşturmada, Engin ve Dilan Polat çiftinin yanı sıra, yasa dışı bahis oynatmaya aracılık eden ve Polat çiftine yardımcı olduğu iddia edilen 14 kişi daha gözaltına alındı. Şüphelilerin savcılık sorgusu tamamlandı ve 16 kişi tutuklandı.

İFADELERİ ORTAYA ÇIKTI

Kısa süre önce emniyet tarafından gözaltına alınan şüphelilerden bazılarının ifadelerine ulaşıldı. Elde edilenlere göre, Dilan Polat ve Engin Polat'a sorulan sorulardan biri operasyondan kısa bir süre önce neden adres değişikliği yaptıkları ile ilgili soruya, çocuklarımızın okulu için diye cevap verdiği, aylık gelirlerini ise 150-200 bin olarak eklediler.

ENGİN POLAT İDDİALARI REDETTİ

Engin Polat'ın ise söz konusu iddiaları kabul etmeyerek, "Yolsuzluk yapmadık, bu paraları biriktirdik çalıştık emek verdik" dediği öğrenildi. Engin Polat'ın babası Sezgin Polat'ın ise suçlamaları kabul etmeyerek her şeyi avukatları Ahmet Gün'ün ayarladığını söyledi. Ahmet Gün ise şirketlerin sadece avukatlığını yaptığını ifade etti.

200 MİLYON LİRALIK SAHTE FATURA

İstanbul merkezli 6 düzenlenen operasyonda, Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 24 kişi gözaltına alınmıştı. Daha önce şirketlerinde yapılan aramalarda dijital materyal ve defterlere el konulan Polat çitinin de yer aldığı şüphelilerle ilgili Mali Suçları Araştırma Kurulunca (MASAK) ön inceleme raporu hazırlanmış, raporda, tasfiye halindeki 3 firmadan aile bireylerine ait şirketlere sözde ticaret karşılığında sahte fatura kesilmesi yöntemiyle 200 milyon lira para girişi olduğu tespit edilmişti.

24 TANE ARAÇLARININ TOPLAM DEĞERİ 250 MİLYON TL

Polat çiftine ait toplam 24 araca soruşturma kapsamında el konuldu. Bu araçların 13 tanesi ise önceki gün emniyete getirilerek sergilenmeye başladı. Sergilenen 13 aracın “Ferrari 296 GTB, Porsche Panamera, Mercedes G Serisi, Mercedes E Serisi, Mercedes Vito VIP minibüs, Ford Focus, Volkswagen Golf, Fiat Egea, Honda Civic, 2 adet Dacia Sandero, Renault Clio ve Audi A3” olduğu öğrenildi. Bu lüks araçlardan Ferrari 296 GTB’nin 50 milyon TL, Mercedes G Serisi jeepin 20 milyon TL, Porsche Panamera’nın 15 milyon TL, Range Rover’ın fiyatının 20 milyon lira değerinde olduğu öğrenildi. El konan 24 aracın toplam piyasa değerinin ise 200 ile 250 milyon lira arasında olduğu tespit edildi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Güncel Haberleri