Hacı Şakir kimin? İsrail malı mı? Türk malı mı?

İsrail-Filistin çatışmaları hız kesmeden devam ederken, İsrail ürünlerine de vatandaşlar tarafından boykot sürüyor. İsrail malı olup olmadığı en çok merak edilen Hacı Şakir hangi ülkenin, kimin?

HACI ŞAKİR KİM?

Hacı Şakir, Hacı Ali Bey’in oğludur. Hacı Ali bey, 19. yüzyılın ortalarında Kırım’da sabun ve mum üreten Kazan Tatarı bir müteşebbistir. Bu sabunun ilk üretimi, 1889’a kadar götürülür. Hacı Şakir daha sonra Sabuncuoğlu soyadını alır.
Karadeniz’in kuzeyinin Rus egemenliğine girmesiyle ve Volga nehrinden kaynaklanan doğal sebepler yüzünden Hacı Şakir ailesi ile birlikte 1915 yılında Türkiye’ye göç eder. Hacı Ali Bey göç ettikten sonra, Laleli Atpazarı’nda evinin altında sabun ve mum üretmeye devam eder. Hacı Ali Bey’den sonra oğlu ve torunları şirketi yönetirler.

HACI ŞAKİR'İN ŞİMDİKİ SAHİBİ KİMDİR?

Şirket 1987’de Maya Grubuna ve daha sonra Colgate’e satılmıştır. Bu marka şu anda Amerikan şirketi Colgate-Palmolive tarafından piyasaya sürülmektedir.

HACI ŞAKİR’İN İSRAİL İLE BAĞLANTISI VAR MI?

Hacı Şakir'in İsrail'le herhangi bir bağlantısı yoktur. Hacı Şakir, Türkiye'de üretilen ve pazarlanan fakat Amerikan şirketi Colgate-Palmolive tarafından pazarlanan bir markadır.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Güncel Haberleri