USUL VE ESASLAR ANLATILDI
Talep eden üretici ve sürücülere yönelik yapılan eğitimde, canlı hayvan nakillerinin hayvan refahına uygun olarak yapılabilmesi için uyulması gereken usul ve esaslar anlatıldı. Eğitimde ayrıca, hayvan nakil araçlarının taşıması gereken asgari şartlar da ele alındı. Eğitimin ardından yapılan sınavda başarılı olan sürücü ve bakıcılara "Yeterlilik Belgesi", nakliyecilere ise "Yetki Belgesi" verildi. Kırıkkale İl Tarım ve Orman İl Müdürü Fatih Ateş, belgelerini alan sürücü, bakıcı ve üreticileri tebrik ederek, hayvan refahı ve korunması konusunda gösterdikleri duyarlılık için teşekkür etti.
BİLGİ VE BECERİLERİ ARTIRILIYOR
Ateş, "Hayvan nakilleri sırasında hayvanların korunması ve refahı bizim için çok önemli. Bu konuda gerekli tüm hassasiyeti gösteriyoruz. Düzenlediğimiz bu eğitimle de sürücü ve bakıcılarımızın bilgi ve becerilerini artırmayı ve hayvan nakillerinin daha güvenli ve refah seviyesine uygun şekilde yapılmasını sağlamayı amaçladık. Hayvan nakilleri sırasında hayvanların strese girmesi ve yaralanması oldukça yaygın bir durum. Bu durum, hayvanların refahını olumsuz yönde etkilediği gibi, et ve süt ürünlerinin kalitesini de düşürüyor” dedi.
Düzenlenen bu eğitimle, hayvan nakilleri sırasında hayvanların refahının korunması ve bu konudaki farkındalığın artırılması amaçlanıyor.