TEDBİRLERİNİ RESMİ DOKÜMANLARINA TAŞIYAN PARTİDİR
Öztürk; “Milliyetçi Hareket Partisi olarak öteden bu yana Seçim Beyannamelerimizde, Parti Programımızda, kadına yönelik etkinlik ve programlarımızda, kadına karşı şiddetin önlenmesi adına çözümler ve vaadler sunan bir Partiyiz. Bunun yanı sıra kadına karşı her daim pozitif ayrımcılık yapılmasını da savuna gelmekteyiz. Bu kapsamda Kadına ve Çocuğa Yönelik Şiddetin Önlenmesine yönelik kanun tekliflerimizi; gerek ilk imza sahibi olarak, gerekse Milliyetçi Hareket Partisi mensubu milletvekillerimizin hazırladığı diğer tekliflere destek olarak, TBMM Başkanlığına da sunmuş bulunmaktayız.” dedi.
TÜM DÜNYADA KADINA KARŞI ŞİDDET HALEN SORUN
Rakamlara bakıldığında uluslararası alanda da aile içi ve kadına karşı şiddetin, giderek artan bir oranda gündemi işgal etmeye devam ettiğini öne süren Halil Öztürk; “Avrupa İstatistik Ofisi’nin 100 bin kişi başına düşen kadın cinayetleri verisinde 189 cinayet ile Almanya başı çekmektedir. Onu 124 cinayet ile Fransa, 89 cinayet ile Romanya izlemektedir. Kadına karşı şiddet olaylarında, kadınları koruyucu önlemleriyle günümüzde tüm Avrupa'ya örnek olarak gösterilen İspanya’da dâhi, kadın cinayetleri her yıl artış içindedir. Diğer taraftan cinsiyet eşitliği bakımından örnek gösterilen Finlandiya ‘kadın cinayetleri’ bakımından, AB içindeki en yüksek oranlardan birine sahip ülke olarak ön sıralarda yer almaktadır.” diyerek, konunun küresel ve önemli bir sorun olduğunu vurguladı.
ŞİDDETİN ÖNLENMESİ İÇİN MEVZUATINI GELİŞTİRİYOR
MHP Milletvekili Halil Öztürk TBMM’deki konuşmasında; “Tüm dünyada olduğu gibi, ülkemizde de gerek kadına, gerekse çocuklara yönelik şiddetin önlenmesine dair önemli düzenlemeler ve uygulamalar hayata geçirilmiş ve geçirilmektedir. Bu kapsamda mevzuatımızda; başta Anayasamız olmak üzere, gelişen toplumun ihtiyaçları göz önünde bulundurularak kanunlar ve diğer mevzuatın iyileştirilmesi amacıyla tıpkı bugün olduğu gibi önemli adımlar atılmıştır. Yine Türkiye’de şiddeti ortaya çıkaran risk faktörlerinin ortadan kaldırılması ile kadının sosyo-ekonomik olarak güçlenmesini hedefleyen birçok tematik strateji belgesi ve eylem planı da bulunmaktadır.” diyerek, başta ‘Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri’ (ŞÖNİM) ve ‘Kadına Şiddete Karşı Destek Hattı’ olarak anılan KADES mobil uygulamalarından elde edilen başarılı sonuçlara değindi.
SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ŞİDDET TBMM GÜNDEMİNDE
Gecesini gündüzüne katarak cefakârca çalışan sağlık görevlilerinin oluşturduğu grubun Türkiye’nin en yüksek tahsilli insan gücünü oluşturduğuna da değinen milletvekili Öztürk; “Son günlerde oldukça üzüntü duyduğumuz sağlık çalışanlarımıza yönelik bağnaz saldırıları da görmekteyiz. 2021 yılında sağlık çalışanlarına yönelik saldırıların %62 arttığı bu alandaki araştırmalarda tespit edilmiş olup, her dört saldırıdan üçünün faili de hastalar ve yakınları olmuştur. Sağlık çalışanlarımıza yönelik şiddet vakalarını şiddetle lanetliyoruz. Şifa dağıtan kardeşlerimize saldıran her kim olursa olsun, en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğine inanıyoruz. Bu bakımdan sağlık kurum ve kuruluşları sıfır toleranslı alan ilan edilerek, buralarda şiddet uygulayanlara de ek olarak acil tıp hizmetleri dışındaki kamu sağlık hizmetleri ücretli hale getirilebilmelidir. Bu tip caydırıcı tedbirler sağlık çalışanlarımızı daha güvenli hale getirebilecektir.” dedi.
BEKLENTİLERİ KISA SÜREDE TBMM’DE YASALAŞACAKTIR
Kendisi de eski bir sağlık çalışanı olan MHP’li Halil Öztürk Genel Kurul konuşmasında; “Sağlık çalışanlarımızın maaş ödeme sistemlerinde ve mali haklarında önemli iyileştirmeler içerecek düzenlemeler ile hemşireler başta olmak üzere 3600 ek gösterge uygulamasının da, MHP’nin güçlü desteği ile kısa zamanda bu kutlu çatı altında görüşülüp, yürürlüğe gireceğini belirtmek istiyorum.” diyerek, kanun teklifiyle, özellikle cerrahi müdahalelerde bulunan doktorları tazminat baskısından kurtaracak olan düzenlemelerin teklif metninde yer almasını olumlu karşıladıklarını belirtti.
Haber: Ahmet Gökdemir