Makine Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE) Pirinç Fabrikasından emekli olan Abdullah Ateş 1960 yıllarda yaşanmış bir hayat hikâyesini anlattığı ‘Kara İlyas´ başlıklı ilk kitabını yayınlamasının ardından bugün ilk imza gününü düzenleyecek.
Makine Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE) Pirinç Fabrikasından emekli olan Abdullah Ateş 1960 yıllarda yaşanmış bir hayat hikâyesini anlattığı ‘Kara İlyas´ başlıklı ilk kitabını yayınlamasının ardından bugün ilk imza gününü düzenleyecek.
ATEŞ HAYALİNE KAVUŞTU
09.02.2019 Cumartesi (bugün) Altunbilekler AVM'de saat 13.30'da gerçekleşecek olan imza gününe bütün Kırıkkale halkını davet eden Abdullah Ateş, Kara İlyas´ başlıklı ilk kitabını yayınlamasının ardından bugün ilk imza gününü düzenleyecek. 9 yaşında iken ilkokul yıllarında öğretmeni Sevim Gök´ün teşvikleriyle şiir ve kompozisyon yazarak başladığını söyleyen Abdullah Ateş, gelen talep üzerine çalışmalara başladığını ifade ederek, İlkokuldan beri yazmaktan çok hoşlandığını, önceleri kendi yaş grubuna yönelik yazsa da sonrasında anılarına yöneldiğini anlattı. Ateş, hayaline kavuştu ve ilk kitabını çıkardı.
KOMPOZİSYON YAZARAK BAŞLADIM
Ateş, “Yazmaya, dokuz yaşımda iken ilkokul yıllarımda, öğretmenim Sevim Gök Hanım´ın teşvikiyle şiir ve kompozisyon yazarak başladım. Kendimi yazarak daha iyi ifade edebildiğimin, hayal gücümün farkına vardığım yıllardı bu zaman dilimi. Ortaokul dönemim; Türkçe hocalarım Nevin Şahin Hanım ve Harun Süğün Bey´in, yazdığım hikâyeleri, kompozisyonları okuyup değerlendirdiği ve bendeki edebiyat aşkının körüklendiği yıllardı. Bu yıllarda, kara kalemle teksir kâğıdına yazıyordum”
15 YAŞINDA ÇIRAK OKULUNU KAZANDIM
“On beş yaşımda iken MKE (Makine Kimya Endüstrisi) Çırak Okulunu kazandım. İki yıl okuduktan sonra Pirinç (Metal) Fabrikasında göreve başladım. Bu yıllarda yazmayı çok istememe rağmen bir türlü başlayamadım. Seneler o kadar çabuk geçti ki anlayamadım. Bu süre zarfında dört kız babası olmuştum. Hatta büyük kızımın düğünü bile olmuştu. Zamanla içimdeki yazma hevesinin yeniden canlandığını hissettim. İş yerimde Kalite Kontrol Bölümünde çalışıyordum. Üç vardiyalı bir işti. Bana ait küçük bir oda vardı. Bir bina düşünün; ikinci kata çıkılan merdivenin altında L şeklinde, yaklaşık iki buçuk metrekare bir oda”
SEVGİ HANIMIN DESTEĞİNİ GÖRDÜM
“Bir vaziyette bulunan bu odayı kullanılır hale getirdim, hakkını yemeyeyim, Emin Canöz adındaki değerli arkadaşımla birlikte. Zamanla buraya bilgisayar, masa, sandalye gibi eşyalar temin ettik. Bir zamanlar kara kalem ile başladığım yazmaya, uzun yıllar sonra bilgisayar klavyesiyle geri döndüm. İşimin bittiği zamanlarda bu odada yazmaya devam ettim. Şu an okuyacağınız Kara İlyas adlı eserimin yazılma aşaması bu şekilde oldu. Eseri yazma esnasında sevgili eşim Sevgi Hanım´ın çok desteğini gördüm”
YAŞANMIŞ BİR HAYAT HİKAYESİ
“Kara İlyas,1960´lı yıllarda yaşanmış bir hayat hikayesidir. Çok sevip saydığı bir yakınının kışkırtması ile, büyük bir hata işleyen İlyas, dönüşü olmayan karanlık bir yola girer. Bu hata neticesinde, sevdiği kızı alması imkansızlaşır. Fakat, çevresindeki insanlara karşı yaptığı iyiliklerle insanların gönlüne taht kurmasını bilir. Haksızlıklara karşı dik bir duruş sergileyen, gözü kara bir delikanlı olan İlyas´ın hayatını okumanızı tavsiye ederim. Kitabımız, Cinius yayınevi tarafından basılmış olup, internet üzerinden kitapyurdu ve bütün kitap sitelerinden temin edilebilir. Ayrıca, en yakın zamanda, Kırıkkale´deki okurlarımız için, merkezi bir yerde imza günü tertiplenecektir” dedi.
ABDULLAH ATEŞ KİMDİR?
1966 yılında Ünye´de doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Kırıkkale´de tamamladı. 1983 yılında Makine Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE) Çırak Okulunu bitirdi. Yine aynı yıl MKE Pirinç Fabrikasında göreve başladı. On beş yaşından beri hikâye yazan Ateş, evli ve dört kız babası. 15.07.2018 tarihinde çalıştığı kurumdan emekli oldu ve halen Kırıkkale´de ikamet ediyor.