Kırıkkale dahil Türkiye'de indirim rüzgarı esecek!

Black Friday, dünyanın birçok ülkesindeki mağazaların sunduğu kampanyalarla adeta bir çılgınlık haline geldi. Ülkemizde de "Efsane Cuma", "Muhteşem Cuma" isimlerle uygulanan Black Friday 2023 yılında ne zaman başlayacak? İşte cevabı…

Alışveriş tutkunlarının aylardır beklediği gün geldi çattı. Alışveriş listelerini önceden hazırlayanlar Black Friday'ın başlamasıyla birlikte ürünleri indirimli fiyatlardan alabilecek.

BLACK FRİDAY NE ZAMAN?

Black Friday bu yıl 24 Kasım 2023 Cuma gününe denk gelecek. Birçok alışveriş firması ilgili hafta boyunca indirim kampanyaları düzenleyecek. Ancak Türkiye'deki bazı firmalar indirimleri erkenden başlatacak ve kasım sonuna kadar indirimlerini devam ettirecek.

BLACK FRİDAY NEDİR?

Normalde Şükran gününden sonraki Cuma günü, ABD’deki marketler kepenklerini erken saatte açarlar ve geç saatlere kadar da müşterilerine hizmet vermeye devam ederler. Bu hep böyle sürmüş. Fakat sonradan bu yoğun çalışma temposuna indirim kampanyaları da eklenmeye başlamış. İndirim kampanyalarının işin içine girmesiyle birlikte, alışverişe olan talep de artmış. Bu talep artışı, Şükran gününden sonraki Cuma günlerinin aşırı yoğun geçmesine neden olmaya başlamış. Öyle ki 1961 yılında Philadelpihia’da insanlar yoğunluktan adım atamayacak hale gelmişler. Trafik yüzünden araçların yerlerinden kıpırdayamadığı ve yoğunluktan insanların birbirini ezdiği o yıl, bu etkinlik Black Friday olarak anılmaya başlanmış.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri