Kırıkkale-Maraş maçına hakem damga vurgu! Maçı katletti

Kırıkkale Futbol Kulübü, hafta sonu oynanan Kahramanmaraş İstiklal maçında hakem hatalarına dikkat çekti. Uzatmalarda Kırıkkale FK lehine hakem Seyfettin Alper Yılmaz’ın vermediği penaltı pozisyonu ise büyük tepki topladı.

HAKEM YILMAZ, MAÇI ADETA KATLETTİ!

Türkiye Futbol Federasyonu 3. Lig 4. Grupta mücadele eden Kırıkkale Futbol Kulübü, kendi saha ve seyircisi önünde Kahramanmaraş İstiklalspor’u konuk etti. Liderlik mücadelesi veren kırmızı lacivertliler, ilk yarıyı 1-1 eşitlikle tamamladı. İkinci yarıda ise rakip takımın elde ettiği gol ile 1-2 sonuçlandı. Tansiyonların oldukça yüksek olduğu maça hakemin kararı damga vurdu.

DEVAM KARARI BÜYÜK TEKPKİ TOPLADI

Verdiği kararlarla tepkilerin hedefi olan orta hakem Seyfettin Alper Yılmaz, adeta kararlarıyla maçı katletti. Yılmaz, kararlarıyla adeta Kırıkkale FK’yı 3 puandan etti. 90+8 dakikalık uzatma süresinde dakikalar 97’yi gösterdiğinde Kırıkkale FK lehine net bir şekilde gözlemlenen penaltı pozisyonuna ise hakem Yılmaz devam kararı verdi. Uzatmalarda hakem Seyfettin Alper Yılmaz’ın vermediği penaltı pozisyonu büyük tepki topladı.

FUTBOLUN DOĞASINA AYKIRI BİR DURUM

Kırıkkale Futbol Kulübü, hakemin verdiği bu kararlara tepki göstermek üzere basın açıklaması yaptı. Kırıkkale FK tarafından konu hakkında yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Bugün evimizde oynadığımız Kahramanmaraş İstiklalspor maçı, hakem hataları nedeniyle beklenmedik bir sonuçla tamamlanmıştır. Maçın hakemi Seyfettin Yılmaz'ın, tüm kararlarını rakibimiz lehine kullanması, futbolun doğasına aykırı bir durumdur.”

FUTBOL ADALETİNİ DE ZEDELEMİŞTİR

“Özellikle maçın son dakikalarında oyuncumuz Nurettin Çağlar'ın ceza sahası içinde göz göre göre düşürülmesine rağmen verilmeyen penaltı kararı, hakemin taraflı olduğunu bir kez daha gözler önüne sermiştir. Bu karar, sadece takımımızı değil, futbol adaletini de zedelemiştir. Puan ya da puanlarımız adeta çalınmıştır. Kırıkkale Futbol Kulübü olarak, bu haksızlığa sessiz kalmayacağız. Türkiye Futbol Federasyonu yetkililerine ve Merkez Hakem Kurulu'na sesleniyoruz.

SAHADA DÖKÜLEN TER HEBA EDİLDİ

“Bugünkü maçta yaşananları titizlikle inceleyerek, gerekli tüm işlemleri yapmalarını bekliyoruz. Verilen emeklerin, sahada dökülen terin böyle heba edilmesine asla izin vermeyiz. Bu haksızlığın hesabını sormak için tüm haklarımızı kullanacağız. Kamuoyunu, bu olay karşısında duyarlı olmaya davet ediyoruz. Verilmeyen penaltı pozisyonlarını sizlerle paylaşıyor ve vicdanlarınıza bırakıyoruz.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri