Kırıkkale'de hava durumu nasıl?

Kırıkkale’de hava durumu nasıl ve kaç dereceğe olduğu Ekim ayının ikinci haftasının sonlarına doğru merak ediliyor. Bugünlerde güneşli günler geride kalırken, soğuk ve yağışlı havalar geliyor.

SOĞUK HAVALAR NE ZAMAN ETKİLİ OLACAK?

Kırıkkale’de hava durumunun nasıl ve kaç derece olduğu merak ediliyor. Ekim ayının ikinci haftasını geride bıraktığımız şu günlerde Karadeniz ve bazı bölgelerden soğuk hava dalgaları gelmeye başlayacak. Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri ve uzmanlar, Rusya üzerinden soğuk hava dalgalarının geleceğine dair açıklama ve uyarılarda bulunuyor. Peki, Ekim ayının yalancı sıcaklıkları yeniden gelecek mi? Soğuk ve yağışlı havalar tam anlamıyla ne zaman etkili olacak? Bu soruların cevabının detayları haberimizde.

HAFTA SONU YAZ HAVASI VARDI

Ekim ayının ikinci haftasının son günlerine doğru termometrelerin yer yer 20-23 dereceyi gösterdiği Kırıkkale’de hafta sonu adeta yaz havası yaşanıyordu. Ekim ayının ilk günü itibariyle fırtınalı ve soğuk havalar etkili olmaya başladı. Peki, sıcaklıklar devam edecek mi? Soğuk havalar gelecek mi?

6-12 DERECE SICAKLIKLAR AZALACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre, 17 Ekim 2024 Perşembe gününden itibaren hava sıcaklıklarının bölge genelinde (6 ila 12 derece) azalacağı ve mevsim normallerinin altına ineceği tahmin ediliyor. Soğuk havanın kuvvetli kuzeyli rüzgarlarla birlikte, gelecek hafta başına kadar etkisini sürdürmesi bekleniyor.

UZMANLAR TAŞKINLARA KARŞI UYARIYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, ülkemiz genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Kırıkkale ve civar bölgelerde sağanak yağışlar görülebilecek. Antalya, Kırşehir, Yozgat, Kırıkkale, Çankırı, Bolu, Karabük ve Kastamonu çevreleri ile Isparta'nın güney kesimleri ve Burdur'un doğu ilçelerinin yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri