Kırıkkale’de TAKEP ile ayçekirdeği hasadı

Kırıkkale’de Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında ayçekirdeği hasadı gerçekleştirildi.

HASAT PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında gerçekleştirilen ayçekirdeğinin hasadı gerçekleştirildi. Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün düzenlediği ayçekirdeği hasat programında çiftçilerle buluştu.

REKOLTENİN ÜSTÜNDE VERİM BEKLENİYOR

Vali Makas, Köprüköyü'nde gerçekleştirilen programda, biçerdöverle hasat yaparak çiftçilere destek oldu. TAKEP projesi kapsamında desteklenen üreticilerimizin 3000 dekarlık alanda ektiği ayçekirdeğinden bu yıl rekoltenin üstünde verim alınması bekleniyor. Programda konuşma yapan Vali Makas, tarımda ülkemizin önemli bir konumda olduğunu belirterek, çiftçilere bol ve bereketli bir hasat temennisinde bulundu.

YÜZDE 75 HİBE DESTEKLİ PROJE

Devlet olarak her zaman çiftçilerin yanlarında olduklarını vurgulayan Makas, bu projenin Kırıkkale’de büyük önem taşıdığını vurguladı. Makas, projede emeği geçen herkese teşekkür etti. Kırıkkale’de 34 üreticiye TAKEP projesi kapsamında yüzde 75 hibe destekli yağlık ayçekirdeği tohumu verildi. Toplam 150 torba ayçekirdeği tohumu dağıtıldı. 3000 dekarlık alanda ekilen ayçekirdeğinde rekoltenin yüksek olması bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri