TEFRİŞATINI BİR SANAYİCİ ÜSTLENDİ
Açılış törenine Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Başalan, Prof. Dr. Erol Yılmaz ve Prof. Dr. Sedat Aktan, Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Şevket Evci, Kırıkkale Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Ömer Varışlı ve senato üyeleri katıldı. Senato üyelerinin kurdele kesmesi ile başlayan program, salonun gezilmesi ve konuşmalar ile devam etti. Programın açılış konuşmasını yapan Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Başalan, “Bugün açılışını yaptığımız “Kırıkkale Üniversitesi İnnovation HUB” salonu bir sanayicimiz tarafından tefriş edildi. Kırıkkale Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Ömer Varışlı, bizlere Teknoparkımızda yapılan çalışmalar ve salonumuz hakkında bilgi verecek. Salonumuzun hayırlı olmasını dilerim. Teşekkür ederim” diye konuştu.
51 MİLYON AR-GE GELİRİ OLUŞTU
Teknopark’ın tarihçesini ve yapılan çalışmaları görseller eşliğinde anlatan Kırıkkale Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Ömer Varışlı, “Toplam 5700 m2 kapalı alanımız var. Burada 85 adet ofisimiz bulunmaktadır. Burası bir kamu kurumu gibi görünse de biz aslında bir şirketiz ve ortaklarımız var. Hakim hisse Üniversitemize ait. Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu, Savunma ve Sanayi Müsteşarlığı, Gazi Üniversitesi, Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası ve TÜBİTAK ile ortağız. Teknoparklarda öncelikle devletimizin istediği yüksek teknolojili ürünlerin üretilmesi ve bunların ihracatının yapılması bekleniyor. Şirketleri de buna göre kabul ediyoruz. Özellikle TÜBİTAK ve Avrupa Birliği projeleri varsa öncelik tanıyoruz. Teknoparkımız bünyesindeki şirketlerin personel sayısı 362’ye ulaştı. 2022 yılında 51 milyon Ar-Ge geliri oluştu. Şirketlerin burada bulunmasının vergi indirimi yönüyle büyük avantajları oluyor. Bu vesileyle firmalar, Ar-Ge çalışmalarına daha fazla yatırım yapabilmektedir” ifadesini kullandı.
PATENT BAŞVURUSU YAPILDI
“Kırıkkale Üniversitesi İnnovation HUB” salonu hakkında bilgi veren Prof. Dr. Ömer Varışlı, “Logosunu da tasarladığımız salonumuzun isim hakkı için TÜRKPATENTe başvurduk. Burası markalanmış bir yer olacak. Salonumuzun dizaynında önemli katkıları olan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşe Güler’e ve ekibine teşekkür ediyorum. Burayı daha güzel bir mekan haline getirmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.
75 FİRMA BULUNUYOR
Proje üretme ve firma kurma konularında öğrencilere motivasyon sağlanması gerektiğini hatırlatan Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, “Değerli arkadaşlarım, Teknoparkımızda umduğumdan daha güzel şeyler yapıldığını görüyorum. Ömer Hocamıza ve emeği geçenlere teşekkür ederim. Sadece kurumun ve organizasyonun oluşturulması yeterli değildir. Onun işlerlik kazanması da önemlidir. Teknoparkımızda 75 firmanın, 11 kuluçkanın olması güzel. Bunu daha da yaygınlaştırmalı ve 35 bin öğrencimize bu farkındalığı kazandırmalıyız. Bugün açılışını yaptığımız salonumuz gibi sosyal alanlar ile teknik alanların olması Teknoparkları öğrencilerin gözünde daha cazip kılıyor. Bizim Teknoparkımız da sosyal alan yönüyle günden güne zenginleşiyor. Buraya ne kadar çok insan gelirse teknoloji ile ilişkisini o kadar iyi kurmuş olur” dedi