Kuru çiçekler sergisi açıldı

Kırıkkale Valilik binasında, "Kuru Çiçekler Kırıkkale'de Açtı" sergisinin açılışı geniş bir katılımla gerçekleşti. Ülkenin dört bir yanından gelen çiçekler büyük ilgi çekti.

RENKLİ GÖRÜNTÜLER OLUŞTU

Serginin açılışında Kırıkkale Vali Yardımcısı Mustafa Erkayıran, sanatın toplumsal ve kültürel önemini vurgulayarak, Kırıkkale Valiliği'nin sanatın her alanını destekleme kararlılığını ifade etti. Erkayıran, serginin Kırıkkale için büyük anlam taşıdığını belirterek, serginin oluşumuna katkıda bulunan herkese teşekkürlerini iletti.

ÖNEMLİ BİR ÇALIŞMAYA İMZA ATILDI

Sergide, kurumuş çiçeklerin tablo haline getirildiği çalışmalar yer alıyor. Eski Eserler ve Müzeler Genel Müdürü emekli arkeolog Mehmet Akif Işık, çiçekleri Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden topladığını ve her çiçeğin bulunduğu yerin endemik özelliği taşıdığını ifade etti. Işık, sergide 200’ün üzerinde tablo bulunduğunu ve bu serginin daha önce Ankara ve Çorum’da sergilendiğini, Kırıkkale'deki serginin ise bir ilk olduğunu belirtti.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Açılış töreninde İç Anadolu Birliği, Türk Dünyası Akademisyenler ve Bürokratlar Birliği, Dünya Muhabirler Birliği Türkiye Başkanı gazeteci yazar İsmet Taş da söz aldı. Taş, serginin hazırlanmasında destek veren Kırıkkale Valisi Mehmet Makasa, Kültür ve Turizm Müdürü Neslihan Aktaş, Mehmet Akif Işık, Kadın Kolları Genel Başkanı Nur Delice, Genel Başkan Yardımcısı Erol Ersoy ve diğer katkı sağlayanlara teşekkür etti. Ayrıca, Kırıkkale'nin çeşitli ilçe belediye başkanlarına ve diğer önemli isimlere teşekkürlerini iletti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri