KUTSAL EMANETLER’İ DUYAN KIRIKKALE’YE GELİYOR
MESVAK mütevelli heyeti başkanı Kazım Ceylan, Yönetim kurulu başkanı Nurettin Konaklı ve yönetim kurulu üyesi Ramazan Baykara'nın bulunduğu vakıf yönetimi Kırıkkale İslami Değerler Külliyesini ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında külliye kurucusu Bahattin Akyön’den bilgi aldılar. Külliye hakkında bilgi veren Akyön, “Kırıkkale’de hizmete giren İslami Değerler Külliyesi içinde bulunan Siyeri Nebi ve Mushafı Şerif Müzesi, şehir içi ve dışından ziyaretçi akınına sahne oluyor. Hz. Muhammed (s.a.v.) ve Ehli Beyt’e ait hatıralar ve dünyanın dört bir yanından getirilen eski, yeni Kuran örnekleri, ziyaretçilerin gözdesi” dedi.
PEYGAMBER SEVGİSİYLE GELİYORLAR.
İslami Değerler Külliyesi Derneği tarafından 2015 yılında temeli atılan ve Karacalı semtinde bulunan İslami Değerler Külliyesi, Orta Anadolu’nun en büyük külliyesi olma vasfını taşıyor. Ankara’ya bir saat mesafede bulunan külliye içinde yüzlerce kişinin aynı anda ibadet edebileceği bir cami, kadınlar için ayrı bir mescit, kütüphane, taziye evi, konferans salonu gibi tesisler bulunuyor. Hayırseverlerin katkılarıyla yapılan ve 2022 yılında hizmete giren külliyeyi her gün yüzlerce kişi ziyaret ediyor. Kırıkkale içinden olduğu kadar dışından, özellikle de çevre şehirlerden binlerce kişi kısa bir sürede külliyeyi ziyaret etti. Okullar ve sivil toplum kuruluşlarından da külliyeyi ziyaret etmek için turlar düzenleniyor.
KUTSAL EMANETLER’İ GÖRMEK MÜMKÜN
Ziyaretlerin bu denli yoğun olmasının arkasında ise külliye içinde bulunan Siyeri Nebi ve Mushafı Şerif Müzesi bulunuyor. Külliyenin kurucusu Bahattin Akyön’ün Suudi Arabistan’da görevli olduğu dönemde Türkiye’ye getirilmesine vesile olduğu Kutsal Emanetler arasında sakalı şerifler, Mescidi Nebevi ve Kabe örtülerinden parçalar ve Ehli Beyt’e, sahabelere ait bazı eşyalardan örnekler bulunuyor. Dünyanın her yerinde toplanan ya da bağışlarla gelen yüzlerce farklı eski ve yeni Kur’an-ı Kerim örneği de yine aynı bölümde sergileniyor.