Nike İsrail’e mi ait? Nike Nerede üretiliyor?

Dünyanın birçok yerinde İsrail’e ve onu destekleyen ülkelere ait ürünler boykot ediliyor. Boykot edilen markalardan biri spor giyim markası Nike. Peki, Nike İsrail malı mı? Nike nerenin malı? Nike hangi ülkenin markası? Nike Nerede üretiliyor?

Nike Hangi Ülkenin Markası? Nike israil malı mı?

Nike İsrail malı değildir. Nike, Amerika Birleşik Devletleri merkezli bir spor giyim ve ayakkabı şirketidir. Şirket, 1964 yılında Phil Knight ve Bill Bowerman tarafından kurulmuştur. Nike markasının ortaya ilk çıktığı zamanlar ismi Ribbon Sports olarak belirlense de daha sonra kurucu ortaklar şirkete Nike ismini vermiştir. Nike'ın merkezi Beaverton, Oregon, Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunmakta.

Nike, İsrail'de de faaliyet göstermekte.Şirketin İsrail'de bir üretim tesisi ve bir satış ofisi bulunuyor. Ancak Nike, bir İsrail şirketi değildir. Şirketin merkezi Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunmakta.

Nike, dünyanın en büyük spor giyim ve ayakkabı şirketlerinden biridir. Şirket, ayakkabı, giyim ve aksesuar ürünleri üretmekte. Nike, futbol, basketbol, tenis, koşu, yüzme ve diğer sporlar için ürünler üretmekte.

Nike nerede üretiliyor? Kaç ülkeye satılıyor?

Nike markası neredeyse dünyanın her yerinde satış yapan geniş çaplı bir marka olduğu için dünyanın her yerinde üretim tesisleri mevcuttur. Markanın üretim yaptığı ülkeler ise Amerika birleşik Devletleri, Vietnam, Mısır, Malezya, Kanada, Çin, Almanya ve küçük Doğu Asya ülkeleridir.Türkiye'de Nike için pek çok ürün üretilmekte.

Nike, ürünlerini dünyanın 200'den fazla ülkesinde satılmakta. Şirketin yaklaşık 73.000 çalışanı bulunuyor.

Nike'ın sahibi kim?

Nike halka açık bir şirkettir. Bu nedenle, Nike'ın sahibi tek bir kişi veya kurum değildir. Nike'ın hisseleri, New York Borsası'nda işlem görmekte ve dünyanın her yerindeki yatırımcılar tarafından satın alınabilir.

Nike'ın kurucusu ve eski CEO'su Phil Knight, Nike'ın en büyük hissedarlarından biridir. Knight'ın Nike'taki hisselerinin değeri yaklaşık 25 milyar dolar olarak tahmin ediliyor. Knight, Nike'ın yönetim kurulunda da görev yapmakta.

Nike'ın diğer büyük hissedarları arasında Vanguard Group, BlackRock ve State Street Global Advisors gibi yatırım fonları bulunuyor. Bu fonlar, Nike'ın hisselerinin yaklaşık %20'sine sahiptir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri