Kırıkkale'de Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde üretilen donatım malzemeleriyle ülke genelindeki diğer okulların ihtiyaçları karşılanıyor. Okulda teorik ve uygulama eğitimi alan öğrenciler gelecekteki mesleklerini öğreniyor.
ÖĞRETMENLERİNDEN HER DETAYI ÖĞRENİYOR
Okula ait atölyelerde üretilen öğrenci sıra ve masaları, öğretmen masası, dolaplar, okul kütüphanesi donatıları, büro malzemeleri gibi okulların tüm donatım malzemeleri öğrenciler tarafından bu meslek lisesinde üretiliyor. Üretilen malzemeler ise yerelde ildeki tüm okulların ihtiyaçlarını gidermekte, öte yandan Millî Eğitim Bakanlığı Ders Araç Gereçleri Yapım Merkezine de gönderilerek Türkiye'deki tüm okullara ulaştırılıyor. Okulun ahşap, metal ve elektrik-elektronik bölümlerinde teorik ve uygulamalı eğitim alan öğrenciler, öğretmenlerinden her detayı öğreniyor.
YENİDEN EKONOMİYE KAZANDIRILIYOR
Yılda 2 bin 500 okul sırası üretilen okulda ayrıca eski öğrenci sıra ve masaları da geri dönüşüm sayesinde yeni ahşap ürünlere dönüştürülerek üretim yapılıyor. Millî Eğitim Müdürü Rıza Aydın gazetecilere yaptığı açıklamada, öğrencilerin meslek öğretmenlerinin desteği ile ileride yapacakları mesleklerin bu tezgahlarda temellerinin atıldığını söyledi. Okulun adeta bir fabrika gibi çalıştığını hatırlatan Aydın, "Okulumuzun atölyelerinde yılda 2 bin 500 öğrenci sırası, öğrenci ve öğretmen masası ile yine takım halinde 500 dolap üretimi gerçekleştiriliyor. Ayrıca 2 bin 500 öğrenci sırası yapımı halen devam etmekte olup bunlar da ekonomimize katkı sağlıyor. Üretim yaparken kullanılmış öğrenci sıraları da geri dönüşüm olarak yeniden ekonomiye kazandırılıyor." dedi.
ÖNEMLİ BİR ÜRETİM SAĞLANIYOR
Okuldaki üretimin yıl boyunca devam ettiğini hatırlatan Aydın, şunları söyledi: "Bu sayede sektörün taleplerine duyarlı, istihdam odaklı ve paydaşlarla da iş birliği içinde çalışmaya devam ediyoruz. Meslek lisesi öğrencilerimizin neler yapabildiklerini, nasıl üretici olduklarını bu şekilde görebiliyoruz. Öğrencilerimizin eğitim aldıkları bu meslekler sayesinde bundan böyle kollarında altın bilezikleri diyebileceğimiz bir meslekleri oluyor. Öğrencilerimiz mezun olduklarında sektörde rahatlıkla istihdam edilmeleri de mümkün. Gençlerimiz sayesinde üretken, ürettikçe de gelişen, geliştikçe de ülke ekonomisine katkı sağlayan bir okul olmaya devam ediyoruz.”
UYGULAMALI ŞEKİLDE ÖĞRENMİŞ OLUYORLAR
“Öğrencilerimiz burada eğitimlerini alırken meslekleriyle ilgili tüm detayları da ayrıntılı ve uygulamalı şekilde öğrenmiş oluyorlar. Bu güzel çalışmaları özveri ile yapan, emeklerini ürüne dönüştüren tüm öğrencilerimize ve onları yetiştiren öğretmenlerimize ve okul yöneticilerimize teşekkür ediyorum." Öğrencilerden Ahmet Eren Özen de, "Metal bölümümü okuyorum ve mesleğimi çok seviyorum. Bu meslek daha çok tutulan bir meslek. Bana ve aileme katkı sağlayacak bir meslek. İleride de Allah izin verirse yeni dükkanımı ya da yeni iş yerimi açmayı düşünüyorum." ifadelerini kullandı.