Özel gereksinimli bireylere birebir eğitim veriliyor

Kırıkkale Milli Eğitim Müdürü Rıza Aydın, Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde yetişkin engellilere yönelik düzenlenen yaz kursunda bireylere beceri kazanmaları için birebir eğitimler verildiğini söyledi.

DOYASIYA EĞLENDİLER

Kırıkkale'de Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde yetişkin engellilere yönelik hizmet veren Özel Yürekler Eğitim Merkezinde açılan yaz kursu sayesinde bireylere el sanatlarından spora, tarımsal etkinliklerden resim, müzik gibi daha birçok uygulamalı eğitimler verilerek beceri kazandırılıyor. Spor etkinlikleriyle doyasıya eğlenen ve sosyalleşen bireyler, gün boyunca mutlu ve huzurlu bir gün geçiriyor. Uygulamadan memnun kalan aileler de büyük memnuniyet yaşıyor. Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı halk eğitimi merkezleri bünyesindeki eğitim merkezlerinde her yaştaki özel eğitim ihtiyacı olan yetişkin bireylerin eğitim hizmetlerine erişimleri gün geçtikçe daha da artırılıyor.


YETENEKLERİN YÜKSELTİLMESİ HEDEFLENİYOR

Bu sayede özel eğitim ihtiyacı olan bireylerin eğitime devam etmelerinin yanı sıra açılan kurslardaki çeşitli uygulamalı eğitimler sayesinde bireylerin yeteneklerinin de keşfedilmesi ve bu yeteneklerin yükseltilmesi hedefleniyor. Milli Eğitim Müdürü Rıza Aydın ve beraberinde İŞKUR Müdürü Ferhat Metin, Modalife Mobilya Firması Yönetim Kurulu Üyesi Halil Gökçe ile Millî Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürleri Ali Güder ve Bülent İçbudak, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ahmet Süreyya Kılıç, merkezi ziyaret ederek öğretmen ve kursiyerlerle bir araya geldi


YAZ DÖNEMİNDE EĞİTİMLER VERİLİYOR

Aydın ve beraberindekiler merkezdeki atölyelerde, dersliklerde, spor salonlarında, bilgisayar, resim, müzik, el sanatları, tarım ve diğer teorik ve uygulamalı eğitim verilen mekanlarda incelemelerde bulundu, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Süreyya Kılıç ile merkezde eğitim veren öğretmenlerden verilen eğitim faaliyetleri ile ilgili bilgiler aldı. Millî Eğitim Müdürü Aydın, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, merkezde açılan her bir kurs faaliyeti ile bireylerde önemli kazanımlar elde edildiğini söyledi. Merkezde birçok yaygın eğitim faaliyetlerinin de yürütüldüğünü hatırlatan Aydın, "Şehrimizde özel eğitim ihtiyacı olan bireylerin kurslara katılımının artırılması amacıyla halk eğitimi merkezimiz bünyesinde bireylerimize hem eğitim öğretim dönemi içinde hem de yaz döneminde eğitimler verilmektedir." dedi.


KURSLARIMIZ DEVAM EDİYOR

Verilen eğitimlerde bireylerin yaşamlarında önemli değişiklikleri gözlemlediklerini aktaran Aydın, şunları söyledi: "Özel gereksinimli bireylerimiz için halk eğitimi merkezimizce yaz kursları açtık ve bu kurslarımız devam ediyor. Spor, resim, el sanatları, tarımsal faaliyetler, müzik gibi alanlarda açtığımız bu kurslar sayesinde özel eğitim gereksinimli kursiyerlerimizin sosyal, kültürel ve sportif alanlarda becerileri gelişiyor. Bireylerin bilimsel, duyuşsal ve psikomotor alanlarda davranış değişikliği süreçlerini tamamlamaları bu sayede daha kolay oluyor. Bugün de onları ziyaret ederek hep beraber güzel bir gün geçirdik. Kursa katılan bireyler burada görevli öğretmenlerimizin gözetiminde eğitimleriyle birlikte sosyalleşmeleri ve bazı kazanımlar elde etmeleri sağlanıyor. Kursiyerlerin eğitimlerinin yanı sıra mutlu bir gün geçirmeleri ve sosyalleşmeleri de büyük önem taşıyor. Bu yönüyle de kursiyerlerimizin aileleri gözü arkada kalmıyor ve uygulamadan da büyük memnuniyet duyuyorlar." Aydın, kursiyerlerle zaman zaman bir araya geldiklerini hatta birlikte çeşitli etkinlikleri de yaptıklarını sözlerine ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri