Persil İsrail malı mı? Persil hangi ülkeye ait?

Türkiye’de de satılan İsrail malları da oldukça merak ediliyor. Marka marka İsrail malları araştırılıp boykot edilmekte. Peki, Persil İsrail malı mı? Persil hangi ülkeye ait?

Persil İsrail malı mı?

Persil İsrail malı değildir. Persil, Almanya merkezli Henkel şirketi tarafından üretilen bir çamaşır deterjanı markasıdır. Henkel, temizlik ürünleri, kişisel bakım ürünleri ve kimyasal ürünler üreten çok uluslu bir şirkettir. Persil, Türkiye'de de yaygın olarak kullanılan bir üründür.

Persil hangi ülkeye ait?

Persil, Almanya merkezli bir şirket olan Henkel tarafından üretilen bir çamaşır deterjanı markasıdır. Henkel, dünya genelinde birçok ülkede faaliyet gösteren birçok uluslu şirkettir ve temizlik ürünleri, kişisel bakım ürünleri ve diğer kimyasal ürünler üretir. Henkel'in temel amacı, tüketicilere temizlik ve kişisel bakım ürünleri sunmaktır.

Persil'in Kurucusu Kimdir?

Persil'in kurucusu, Alman kimyager Fritz Henkel'dir. Fritz Henkel, 1847 yılında Almanya'nın Düsseldorf şehrinde doğmuştur. 1876 yılında, kendi adıyla bir kimya şirketi kurmuştur. Bu şirket, günümüzde Henkel olarak faaliyet göstermekte.

Fritz Henkel, 1930 yılında vefat etmiştir. Ancak, kurduğu Henkel şirketi, günümüzde dünyanın en büyük kimyasal şirketlerinden biridir. Henkel, temizlik ürünleri, kişisel bakım ürünleri, yapı malzemeleri, yapıştırıcılar ve diğer kimyasal ürünler üretmekte.

Persil Kaç Ülkede Satılmakta?

Persil, dünya genelinde 60'tan fazla ülkede satılmakta. Persil'in satıldığı ülkeler arasında Türkiye, Almanya, Fransa, Birleşik Krallık, İtalya, İspanya, Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Meksika, Brezilya, Çin, Japonya, Güney Kore, Hindistan, Rusya, Ukrayna, Türkiye, Mısır, Lübnan, Suudi Arabistan ve Suriye bulunuyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri