DERS İÇİNDE VEYA DIŞINDA SORABİLİRLER
Eğitimci Yazar Süleyman Beledioğlu ve İletişim Uzmanı İsmail Yolcu ile izleyicilerin sorularını cevaplayan Rektör Aslan, tercih sürecindeki gençlere Üniversitemiz, Üniversitemizin başarıları ve çalışmaları hakkında bilgi verdi. Öğrencileri, ailelerin ve milletimizin çok kıymetli bir emaneti olarak gördüğünü ifade eden Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, “Eğitim-öğretim bizde laboratuvar ve sınıftan ibaret değil. Lisans ve önlisans öğrencilerimiz, mesleklerine yabancı olarak mezun olmuyor. Öğrencilerimiz eğitim-öğretim hayatları boyunca teorik ve pratik anlamda mesleklerini en iyi şekilde öğrenmek için çekinmeden taleplerini iletebilirler, hocalarına istedikleri soruları ders içinde veya dışında sorabilirler.”
TALEPLERİNİ DİNLİYOR, SORULARI CEVAPLIYORUZ
“Yakın Geleceğin Büyük Türkiyesi vizyonuna yakışır şekilde öğrencilerimizi teorik eğitimin yanında mutlaka sektördeki firmalarla bir araya getirerek tecrübe kazanmalarını sağlıyoruz. Üniversite yönetimi olarak, öğrencilerimizle aramızdaki iletişim kanalları sürekli olarak açık. 5 yıllık görev sürem boyunca çoğu zaman kampüsteydim. Gece veya gündüz kampüs içerisinde gezerek öğrencilerimizle dersliklerinde ya da rekreasyon alanlarında bir araya geliyor ve sohbet ediyoruz. Belli aralıklarla öğrencilerimizle toplantılarımız da oluyor. Bu toplantılarda öğrencilerimizin, taleplerini dinliyor ve sorularını cevaplıyoruz.” dedi.
BİR BAŞARI GRAFİĞİ OLDU
Ailelere ve tercih yapacak öğrencilere tavsiyede bulunan Aslan, tercih edilecek üniversitelerde öğrencilerin hocalarıyla birlikte ulusal ve uluslararası projelerde, TÜBİTAK projelerinde, sektörle yapılan işbirliklerinde yer alma oranlarına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Üniversitemizin yükselen bir başarı grafiği olduğunu belirten Ersan Aslan, “Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK), Times Higher Education (THE), Greenmetrics gibi ulusal ve uluslararası değerlendirme kuruluşlarının yaptığı değerlendirmeler, Üniversitemizin eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme, sosyal sorumluluk ve sektörel ilişkiler açısından iyi bir noktada olduğunu gösteriyor.”
Haber: Ahmet Gökdemir