Rexona İsrail Malı mı? Rexona nerede üretiliyor?

Son dönemde en çok merak edilen konulardan biri olan Rexona markasının menşei, detaylı şekilde araştırılıyor. Peki, Rexona İsrail malı mı? Rexona hangi ülkenin, kimin markası?

Rexona İsrail Malı mı?

Türkiye'nin en çok satan deodorant markalarından biri olan Rexona'nın İsrail malı olup olmadığı, son günlerde sosyal medyada gündem olan bir konu.Rexona, Unilever şirketinin bir markasıdır. Unilever, Hollanda merkezli bir çokuluslu şirkettir. Şirketin merkezi Rotterdam'dadır.

Rexona, 1908 yılında İngiltere'de kurulmuştur. Şirketin ilk adı "Rexona Talcum Powder" idi. Şirket, 1908 yılında deodorant üretimine başlamıştır.

Bu bilgilere göre, Rexona'nın merkezi İsrail'de değildir. Şirketin Türkiye'deki distribütörü olan Procter & Gamble, ABD merkezli bir şirkettir. Rexona'nın Türkiye'de üretilen ürünleri, Procter & Gamble'ın Bursa'daki fabrikasında üretilmekte.

Rexona Hangi Ülkenin Malı?

Rexona, Unilever şirketine ait bir deodorant ve antiperspirant markasıdır. Şirketin merkezi Hollanda ve Birleşik Krallık'tadır. Bu nedenle, Rexona'nın hem Hollanda hem de Birleşik Krallık malı olduğu söylenebilir.

Rexona, 1908 yılında Avustralya'da kurulmuştur. Ancak, şirket 1928 yılında İngiliz sabun üreticisi Lever Brothers tarafından satın alınmıştır. Lever Brothers de Margarine Unie ile birleşerek Unilever şirketini oluşturmuştur. Bu nedenle, Rexona'nın kökeni Avustralya'ya dayanmasına rağmen, günümüzde şirket Hollanda ve Birleşik Krallık merkezlidir.

Rexona İsrail'de Üretiliyor mu?

Rexona, dünyanın birçok ülkesinde üretilmekte. Türkiye'de üretilen Rexona ürünleri, Procter & Gamble'ın Bursa'daki fabrikasında üretilmekte.

Rexona'nın İsrail'de üretilip üretilmediğine dair net bir bilgi bulunmamaktadır. Ancak, Rexona'nın İsrail'de üretildiğine dair herhangi bir kanıt da bulunmamakta.

Rexona Türk Malı mı?

Rexona'nın merkezi İsrail'de olmadığı ve Türkiye'de üretildiği göz önüne alındığında, Rexona'nın Türk malı olduğu söylenebilir. Ancak, Rexona'nın bir çokuluslu şirket olan Unilever'e ait olduğu ve Türkiye'deki distribütörlüğünü ABD merkezli bir şirketin yaptığı da unutulmamalıdır.

Rexona kaç ülkede faaliyet göstermekte?

Rexona, günümüzde dünyanın en büyük deodorant üreticilerinden biridir. Şirket, dünyanın 190'dan fazla ülkesinde faaliyet göstermektedir. Rexona'nın Türkiye'deki distribütörü, Procter & Gamble Türkiye'dir. Procter & Gamble, ABD merkezli bir çokuluslu şirkettir. Şirketin merkezi Cincinnati, Ohio'dadır.

Procter & Gamble, Türkiye'de Rexona'nın yanı sıra Ariel, Dash, Fairy, Head & Shoulders, Pantene, Oral-B, Gillette gibi markalara da sahiptir.

Haber: Sümeyye Nur Özseven (Stajyer)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri