Rinso nerede üretiliyor? Rinso hangi ülkenin markası?

Çamaşır dünyasının vazgeçilmez isimleri arasında yer alan ve kadınların sıklıkla kullandığı deterjanlar arasında yer alan Rinso’nun hangi ülkede üretildiğini merak ettiniz mi?

VATANDAŞ İNTERNETTE CEVAP ARIYOR

İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla birçok kişi İsrail markaların satışını durdururken, vatandaşlarda İsrail markası olan ürünleri almamaya gayret gösteriyor. Kamu kurumlarıyla ortak hareket eden vatandaşlar hangi malzemenin nerede üretildiğine yönelik merak salıyor. İnternet ve sosyal medya üzerinden araştırmaya yapan vatandaşlar, deterjan markası Rinso’nun hangi ülkede üretildiğine yönelik cevap arıyor.

Rinso hangi ülkenin malı?

Rinso, Unilever şirketine ait bir çamaşır deterjanı markası. İlk kez İngiltere'de kimyasal ürünler satan Robert Spear Hudson tarafından hazırlanmış ve geliştirilmiştir. Sonradan 1918 yılında Lever Brothers tarafından satın alınmıştır.

Hani şekilde üretiliyor?

Rinso, Endonezya'da ülkenin ilk deterjan markası olarak başlatılmış ve bu gün Endonezya deterjan pazarında bir numaralı liderdir. Ancak Rinso halen Türkiye, Avustralya, Yeni Zelanda, Asya ve Orta Amerika pazarlarında için Unilever tarafından üretilmekte.

Bu nedenle, Rinso'nun sahibi Unilever şirketidir. Unilever, Hollanda merkezli çok uluslu bir şirkettir. Dünyanın en büyük tüketici ürünleri şirketlerinden biridir. Unilever, gıda, ev temizlik ürünleri ve kişisel bakım ürünleri üretmekte. Rinso, Türkiye'de de Unilever tarafından üretilmekte.

Rinso İsrail malı mı? Kaç ülkeye ihraç ediyor?

Rinso İsrail malı değildir. Rinso, Hollanda merkezli Unilever şirketine ait bir markadır. Unilever, dünyanın en büyük tüketici ürünleri şirketlerinden biridir ve ürünleri dünya çapında 190'dan fazla ülkede satılmakta.

Rinso, ilk olarak İngiltere'de geliştirilmiştir. 1930 yılında Unilever ile birleşmiştir. Unilever'in İsrail'de bir üretim tesisi yoktur. Rinso, Türkiye'de Unilever tarafından üretilmektedir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri