ÖZEL HABER
Doğuştan kemikleşme bozukluğu (Akondroplazi) hastalığı ile dünyaya gözlerini açan Haydar Ayar, halter sporu branşında sayısız başarılara imza atıyor. 1.38’lik boyu ile kendinden kat ve kat kiloları kaldırarak şampiyonalarda altın madalya toplayan ‘Herkül’ lakaplı Ayar’ın hedefi ise bu yıl yapılacak olan Olimpiyatlarda şampiyon olmak.
KENDİNDEN KAT VE KAT AĞIRLIKLARI KALDIRIYOR
Yaklaşık 6 yıl önce vücudunu geliştirmek amacıyla spora başlayan 22 yaşındaki Haydar Ayar, antrenör Cemal Boyacı’nın keşfetmesi üzerine haltere yöneldi. Tüm Bedensel Engelliler Kulübü sporcusu Ayar, 1.38 santimetrelik boyuyla bedensel engelliler halter kategorisinde sayısız başarılara imza atıyor. Arkadaşları tarafından ‘Herkül’ olarak bilinen Ayar, kaldırdığı ağırlıklarla adından söz ettiriyor. Avrupa şampiyonalarında kaldırdığı ağırlıklarla rekor kıran Ayar, Avrupa şampiyonu olarak adını tarihin şanlı sayfalarına yazdırmış oldu.
AVRUPA ŞAMPİYONLUĞU REKORUNU KIRDI
Bedensel engelli Haydar Ayar, kulübüne ait sosyal tesiste oluşturulan 8 metrekarelik salonda ileriki süreçlerde katılacağı şampiyonalara hazırlanıyor. Tüm Bedensel Engelliler Kulübü sporcusu Ayar, kendisi gibi haltercilerin çalışması için antrenman salonuna çevrilen derneğin bir bölümünde form tutuyor. İnsanın istediğinde her şeyi başarabileceğine gen güzel örnek olan Ayar, kendinden kat ve kat yüksek kaldırdığı ağırlıklarla büyük dikkat çekiyor.
EN BÜYÜK ENGEL SEVGİSİZLİKTEN DOĞAR
Geçtiğimiz yıllarda Gürcistan Tiflis’te yapılan Avrupa Şampiyonluğu’nda 130 kg ile rekor kırarak altın madalyaya sahip olan Ayar, hedefinin olimpiyatlar olduğunu söyledi. Toplumda herkesin engellilere farklı baktığına değinen Ayar, en büyük engelin sevgisizlikten doğduğunu belirterek, "Engelli arkadaşlar umutlarını kaybetmesin. Umudunu kaybettiğinde her şeyin bitiyor. Kendine bir hedef koyup çalışıp çabaladığın zaman güzel şeyler oluyor” ifadesinde bulundu.
HEDEFİM OLİMPİYATLARDA MADALYA
Ayar, “Benim bu sürece gelmemde yanımda olan ve emek veren herkese sonsuz teşekkür ederim. O desteklere karşı bizde bu madalyayı aldık. Gürcistan’da ilk hakkım geçersiz sayıldı ama umudumu kaybetmedim. En son hakkımda büyük bir başarı göstererek altın madalyayı rekor kırarak almış oldum. İnşallah bu yıl Paris’te yapılacak olan olimpiyatlarda kesinlikle altın madalyaya sahip olmalıyım. Kaldırdığım her kilo bana yetersiz geliyor. İnşallah hedefim daha fazla kiloları kaldırmak. 180-190 kilogramları kaldırmam lazım.”
HAYALLERİNDEN ASLA VAZGEÇMESİNLER
Çevresi tarafından herkesin kendisini sevdiğini dile getiren Ayar, arkadaşlarının kendisine ‘Herkül’ dediğini ifade etti. Antrenman yaptığı yerde bir aile ortamı oluştuğunu dile getiren Ayar, “Bu sadece halter değil, bir aile, bir mutluluk. Huzur kesinlikle burada var. Benim gibi engeli bulunan gençler asla ve asla hedeflerinden şaşmasınlar. Engelli spor yapamaz, engelli nasıl spor yapsın? diye ailelerin kafalarında soru işareti kalıyor. Hiçte öyle düşündükleri gibi değil, tamamen bu sporu rahat şekilde yapabilirler.”
GENÇLERİMİZ BU SPORA İLGİSİZ KALMASINLAR
“Bedensel engeli bulunmayan gençlerimizi görüyorum çoğu herhangi bir sporla uğraşmıyor. Gençlerimiz bu spora ilgisiz kalmasınlar. Bu sporun bir yerinden başlayarak adım atsınlar. Farklı yerlerde olur, ya da buraya gelip engelin karşısında, azmin karşısında hiçbir çaba ve gayretin karşı çıkamayacağını anlasınlar, görsünler, tanışsınlar. Şampiyonlukların yanı sıra üniversite sınavına hazırlanıyorum. Hedefimdeki bölüm BESYO okumak. Bana emek veren herkese sonsuz teşekkür ederim” dedi.