Sole yağ İsrail malı mı? Hangi ülkenin, nerenin malı?

Türkiye’de de satılan İsrail malları da oldukça merak ediliyor. Marka marka İsrail malları araştırılıp boykot edilmekte. Peki, Sole yağ İsrail malı mı? hangi ülkenin, nerenin malı?

Sole yağ İsrail malı mı? Hangi ülkenin, nerenin malı?

Sole yağ İsrail malı değildir. Sole Yağ, Bim Birleşik Mağazalar A.Ş. adına 1972 yılında kurulan ARI RAFİNE ve YAĞ SANAYİ A.Ş tarafından üretilmekte. Balıkesir OSB Entegre Hamyağ ve Rafinasyon tesisiyle, üretim yapan firma 100% yerli sermaye ile kurulmuştur.

Sole yağ, Türkiye'nin en büyük bitkisel yağ üreticilerinden biridir. Şirket, ayçiçek yağı, mısır yağı, soya yağı, zeytinyağı ve fındık yağı gibi çeşitli bitkisel yağlar üretmektedir. Sole yağ, Türkiye'nin yanı sıra yurt dışında da satılmakta.

Sole yağ kaç yılında kuruldu? Kaç ülkede faaliyet göstermekte?

Türkiye'nin en büyük bitkisel yağ üreticilerinden biri olan Sole Yağ, Sole yağ, 1972 yılında Bim Birleşik Mağazalar A.Ş. adına kurulmuştur. Şirket, ilk olarak 10 ton/gün rafine yemeklik yağ üretimi kapasitesiyle faaliyete geçmiştir. 1975 yılından sonra hamyağ ihtiyacını kendisinin karşılaması amacıyla tohum kırma ünitesi de kurmuştur. Bugüne kadar istikrarlı bir şekilde yatırımlarını devam ettirerek entegre tesis olma yolunda önemli adımlar atmıştır.

Sole Yağ, Türkiye'nin yanı sıra, Azerbaycan, Gürcistan, Irak, Suriye, Libya, Tunus, Cezayir, Mısır, Suudi Arabistan, Katar, Bahreyn, Dubai, Kuveyt ve Umman gibi ülkelerde de faaliyet göstermekte.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri