Uluslararası Rektörler, Kırıkkale’de buluştu

Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan ve Kırıkkale Üniversitesi ev sahipliğinde Rektörler Konferansı için farklı coğrafyalardan gelen üniversite rektörleri ile bir araya geldi.

ÇALIŞMALARINDA BAŞARILAR DİLEDİ

Obaköy’de düzenlenen programda konuşma yapan Vali Makas, düzenlenecek olan konferansın hayırlı sonuçlara vesile olmasını dileyerek, Fahri Doktora Unvanı verilen Louisiana Eyaleti Milletvekili ve Southern Üniversitesi Dış İlişkiler Dekanı Prof. Dr. Barbara Carpenter'ı tebrik etti. Programın ardından, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan ile beraberindeki misafirler, Vali Mehmet Makas'ı makamında ziyaret etti. Misafirleriyle bir süre görüşen Vali Makas, ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür etti.

ÜNİVERSİTELERİN ROLÜ MASAYA YATIRILDI

Kırıkkale Üniversitesi, bugün düzenlenen 2. Uluslararası Rektörler Konferansı ile eğitimde uluslararası işbirliğini güçlendirmeyi hedefliyor. Farklı ülkelerden gelen rektörlerin katıldığı konferansta, küresel sorunlara çözüm arayışları ve üniversitelerin rolü masaya yatırıldı. Konferansın açılışında konuşan Vali Mehmet Makas, Kırıkkale'nin eğitimdeki yükselişine dikkat çekerek, bu tür etkinliklerin şehrin tanıtımına da önemli katkılar sağlayacağını belirtti. Konferans kapsamında, Louisiana Eyaleti Milletvekili ve Southern Üniversitesi Dış İlişkiler Dekanı Prof. Dr. Barbara Carpenter'a fahri doktora unvanı verildi. Carpenter, Kırıkkale Üniversitesi ile olan işbirliğinin daha da güçleneceğini ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri