Yumoş İsrail malı mı? Yumoş hangi ülkenin malı? Yumoş'un kurucusu kimdir?

İsrail-Filistin Savaşı'nın ardından birçok marka ve kuruluşun İsrail malı olup olmadığı araştırılıyor. Peki bir çok ülkede faaliyet gösteren gıda markası Yumoş İsrail malı mı? Yumoş hangi ülkenin, nerenin malı? Yumoş hangi ülkeye ait?

Yumoş İsrail malı mı?

Türkiye'de de çok sevilen ve kullanılan Yumoş markası, İsrail malı değildir. Yumoş, 1970 yılında Hollanda merkezli Unilever şirketi tarafından geliştirilen bir yumuşatıcı markasıdır. 1986 yılından beri Türkiye'de Unilever San. ve Tic. Türk A.Ş. tarafından üretilmekte.

Yumoş hangi ülkenin malı?

Yumoş, 1970 yılında Hollanda merkezli Unilever şirketi tarafından geliştirildiği için, Hollanda malı olarak kabul edilebilir. Ancak, 1986 yılından beri Türkiye'de Unilever San. ve Tic. Türk A.Ş. tarafından üretildiği için, Türkiye malı olarak da kabul edilebilir.

Yumoş'un kurucusu kimdir?

Yumoş'un kurucusu, Hollanda merkezli Unilever şirketidir. Unilever, 1930 yılında Hollanda'da kurulan bir çok uluslu gıda ve temizlik ürünleri şirketidir. Dünyanın en büyük gıda ve temizlik ürünleri şirketlerinden biridir.

2008 yılında Unilever, Yumoş markasını Sun Products şirketine satmıştır. Sun Products, 2016 yılında Henkel tarafından satın alınmıştır. Bu nedenle, Yumoş markasının şu anki sahibi Henkel'dir.

Yumoş kaç ülkede satılmakta?

Yumoş, dünyanın 70'den fazla ülkesinde satılmakta. Türkiye, Avrupa, Asya, Afrika ve Amerika kıtalarında birçok ülkede Yumoş ürünleri bulunmakta. Türkiye'de "Yumoş" ismi ile satılan ürün, Birleşik Krallık'ta "Comfort", Amerika Birleşik Devletleri, Kanada ve İskandinavya'da "Snuggle", Almanya, İsviçre ve Avusturya'da "Kuschelweich", Hollanda ve Belçika'da "Robijn", Brezilya'da "Fofo", Fransa'da "Cajoline", İtalya ve Macaristan'da "Coccolino", İspanya'da "Mimosín",ismi ile pazarlanmakta.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Güncel Haberleri