Ariel hangi ülkede ne zaman kuruldu? Ariel İsraile mi ait?

Ariel hangi ülkede ne zaman kuruldu? Ariel İsraile mi ait?
Dünya genelinde İsrail mallarına boykot başlatıldı. Türkiye'de bilinen ve tercih edilen bir marka olan Ariel markası da en çok araştırılan ürünlerden biri. Peki Ariel İsrail’e mi ait? Ariel hangi ülkenin? Ariel hangi ülkede ne zaman kuruldu?

Ariel İsrail Malı mı? Ariel hangi ülkenin?

Ariel İsrail malı değildir. Ariel, Procter & Gamble şirketine ait bir çamaşır deterjanı markasıdır. Procter & Gamble, 1837 yılında Amerika Birleşik Devletleri'nde kurulmuştur ve dünyanın en büyük tüketici ürünleri şirketlerinden biridir. Procter & Gamble'in portföyünde, Ariel'in yanı sıra Tide, Fairy, Lenor, Oral-B, Gillette, Head & Shoulders, Olay, Dove ve Vicks gibi dünyaca ünlü markalar bulunmakta.

ariiii-1.png

Ariel kaç yılında piyasaya sürüldü?

Ariel, 1967 yılında İngiltere'de piyasaya sürülmüştür ve günümüzde dünyanın en popüler çamaşır deterjanlarından biridir.Procter & Gamble'in en çok satan ürünlerinden biridir.Ariel'in ilk piyasaya sürüldüğü yıllarda, Ariel çamaşır deterjanı olarak piyasaya sürüldü. Daha sonra, Ariel çamaşır yumuşatıcı, çamaşır suyu ve çamaşır leke çıkarıcı gibi çeşitli ürünler sunmaya başladı.

Ariel'in Türkiye'deki üretim tesisleri, İzmir'de bulunmakta. Ariel'in ürünleri, Türkiye'deki üretim tesislerinde üretilmekte ve Türkiye'de satıldığı gibi, Türkiye dışındaki ülkelere de ihraç edilmekte.

ariii3.png

Ariel'in kurucusu kimdir?

William Procter, 7 Aralık 1801 - 4 Nisan 1884 yılları arasında yaşamış, İngiltere doğumlu Amerikalı bir sanayici ve mum üreticisidir. 1837 yılında James Gamble ile birlikte Procter & Gamble Company'nin kurucu ortağıdır.

ariii4.png

Ariel kaç ülkede satılıyor?

Ariel, dünyanın 150'den fazla ülkesinde satılmakta. Ariel, Procter & Gamble şirketinin en popüler markalarından biridir ve dünya çapında 1 milyardan fazla tüketici tarafından kullanılmakta.Ariel, çamaşır deterjanı, çamaşır yumuşatıcı, çamaşır suyu ve çamaşır leke çıkarıcı gibi çeşitli ürünler sunmakta.

Ariel, Türkiye'de de popüler bir markadır. Türkiye'de üretilen Ariel ürünleri, Türkiye'nin yanı sıra Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde de satılmakta.

Ariel'in en popüler pazarları arasında Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa ülkeleri, Asya ülkeleri ve Latin Amerika ülkeleri bulunmakta.

ariii-6.png

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum