Avcı; “Ders içerikleri pedagojik ilklere göre oluşturulmalı”

Avcı; “Ders içerikleri pedagojik ilklere göre oluşturulmalı”
 Haber Merkezi
Kırıkkale Eğitim-Sen Şube Başkanı Ayşe Avcı, yeni eğitim ve öğretim dönemi kapsamında açıklamalarda bulundu. Avcı, “Eğitimde evrensel insan hakları, demokrasi, özgürlük, barış, kardeşlik, yardımlaşma gibi değerlerin temel alınması gerekmektedir” dedi.

ÖĞRETMEYİ AMAÇLIYOR

Avcı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “ Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli çerçevesinde hazırlanan ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okulların açıldığı ilk gün bütün okullarda ilk ders olarak işlenmesi istenen “Çanakkale'den Gazze'ye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Sevgisi" temalı ders içeriği pedagojik ilkelerden uzak, tamamen siyasal-ideolojik içerikte hazırlanmış bir içerik olarak dikkat çekmektedir. Söz konusu ders içeriğinin, öğrencilere “vatan sevgisi, yardımlaşma, adalet, özgürlük ve kardeşlik” gibi değerleri Çanakkale Savaşı ve Gazze direnişi üzerinden öğretmeyi amaçladığı iddia edilmektedir.”

2-001.jpg

MUHATABI OLMAMALISINIZ

“MEB’in müfredat değişikliğiyle öncelikli hedefinin iktidarın siyasal ideolojisinin açık ve gizli olarak öğrencilere aktarılması olduğu aşikardır. Öğrencilere evrensel vatandaşlık, insan hakları ve barış konularında eğitim verilmesi gerekirken tamamen pedagojik ilkelere aykırı hazırlanmış olması tam da müfredat değişikliğine karşı çıkışımızın temelini oluşturmaktadır.

Yarın ilk dersine girecek eğitim hayatının başlangıcında olan 1. sınıf öğrencileri ve uzun bir tatilin sonunda okula tekrar dönmenin mutluluğunu yaşayan üst sınıflarda okuyan sevgili öğrenciler; sizler başta savaşlar olmak üzere oluşturulmuş bu kötü sistemin sorumlusu olmadığınız gibi muhatabı da olmamalısınız.”

BÜTÜN EĞİTİM SİSTEMİNİ KUŞATMIŞTIR

“Gelecek güzel günler sizlerin ”barış, dostluk, kardeşlik, sevgi, saygı” gibi evrensel değerler üzerinden yaşam bulacaktır. Buna olan inancımızla Eğitim Sen olarak sizlere yeni eğitim öğretim yılında başarılar dileriz. AKP'nin yıllardır eğitim sistemini milliyetçi, gerici, cinsiyetçi, piyasacı bir ideoloji çerçevesinde şekillendirmesini kaygıyla takip eden veliler, AKP iktidarı ve MEB’in ÇEDES ve benzeri projeler ve protokoller üzerinden eğitim sistemi içine faaliyet alanı açtığı Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yanı sıra iktidarla ekonomik ve siyasal bağları olan dini vakıf ve cemaatler tarafından okullar, yurtlar, kurslar vb üzerinden doğrudan iktidar desteği ile tıpkı bir örümcek ağı gibi bütün eğitim sistemini kuşatmıştır.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.