Bozkır dağcıları, günlerini yürüyerek kutladı

Bozkır dağcıları, günlerini yürüyerek kutladı
 Muhabir
Kırıkkale Bozkır Dağcılık Doğa Sporları Spor Kulübü, Ekim ayının ilk haftasında kutlanan Dünya Yürüyüş Günü'nde unutulmaz bir etkinliğe imza attı.

bozkirdaglarimaci2.jpg

RENKLİ GÖRÜNTÜLER OLUŞTU

Baraj manzarası eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüş, keyifli bir kahvaltı ve canlı müzikle daha da renklendi. Yaklaşık 4 saat süren etkinlik, Kul Türbesi'nde son buldu. Kulüp kurucularından Mehmet Dim, yürüyüşün önemine vurgu yaparak, "Yürüyüş hem ruh sağlığımız hem de beden sağlığımız için oldukça faydalı. 7'den 70'e herkesin hayatında yürüyüşe yer vermesi gerekiyor." dedi.

bozkirdaglarimaci3.jpg

DÜZENLİ YÜRÜYÜŞÜN ÖNEMİ BÜYÜK

Kulüp sporcularından Dr. Fatih Yılmaz ise yürüyüşün sağlık üzerindeki etkilerini şu sözlerle açıkladı: "Sağlıklı bir yaşam için günlük en az 10.000 adım atmak gerekiyor. Yürüyüş, kalp-damar hastalıkları, diyabet, kas ve iskelet sistemi hastalıkları, psikolojik yakınmalar ve obezite gibi birçok sağlık sorununa karşı etkili bir çözüm. Özellikle çağımızın en büyük sorunlarından biri haline gelen depresyonun tedavisinde düzenli yürüyüşün önemi büyük." Bozkır Dağcılık Doğa Sporları Spor Kulübü, bu etkinlikle hem doğayla iç içe olmanın keyfini yaşattı hem de sağlıklı yaşamın önemini bir kez daha vurguladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.