Bu karar emeklileri üzecek!

Bu karar emeklileri üzecek!
 Haber Merkezi
Türkiye genelinde emeklileri yakından ilgilendiren yeni bir karar alındı. Bu karar Kırıkkale dahil olmak üzere 81 ilde uygulanmaya başlanacak.

YENİ ADIMLAR İÇİN HAREKETE GEÇTİ

Bankaların aldığı yeni kararlar, vatandaşların günlük bankacılık işlemlerini önemli ölçüde etkileyecek. Özellikle emeklilere yönelik olan bu düzenleme, para çekme işlemlerinde vezne kullanımını kısıtlayarak ATM'lerin daha fazla kullanılmasını hedefliyor. Son yıllarda ATM kullanımında artış gözlenmesine rağmen, banka veznelerinde küçük işlemler için oluşan yoğunluk devam ediyor. Özellikle ATM kullanmayı bilmeyen emekliler, küçük miktarlar için bile vezneleri tercih ediyordu. Bu durumu göz önünde bulunduran bankalar, 81 ilde uygulanacak yeni adımlar için harekete geçti.


ATM KULLANMAYANLARI ÜZECEK

Türkiye genelinde 49 bin 847 adet ATM bulunmasına rağmen, vatandaşlar veznelerde işlem yapmayı tercih etmeye devam ediyor. Ancak bankaların aldığı yeni kararla birlikte, 20 bin TL'nin altındaki para çekme işlemleri artık veznelerden yapılamayacak. Bu tür işlemler sadece ATM'ler aracılığıyla gerçekleştirilecek. Özellikle emekliler, bu karara tepki gösterdi. ATM kullanmayı bilmeyen vatandaşlar, artık istedikleri miktarı veznelerden çekemeyecek ve bu da bazı kesimlerde endişe yaratmaya başladı.

UYUM SAĞLAMASI BEKLENİYOR

Bankaların bu kararı, yoğunluğu azaltmayı ve ATM kullanımını teşvik etmeyi amaçlıyor, böylece işlemler daha hızlı gerçekleştirilebilecek. Bu yeni düzenlemenin hayata geçirilmesi ile birlikte, bankaların müşteri yoğunluğunu azaltmayı ve hizmet sürelerini kısaltmayı hedeflediği belirtiliyor. Emeklilerin ve tüm vatandaşların bu değişikliklere uyum sağlaması bekleniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.