Bu meyve Kırıkkale’de yetişiyor!

Bu meyve Kırıkkale’de yetişiyor!
 Muhabir
Kırıkkale’nin Yahşihan İlçesinde herkesi hayrete düşüren bir meyve yetiştiriliyor. Aroması ve lezzetiyle damaklarda unutulmayan bir lezzet bırakan ‘Aronya’ bitki meyvesinin hasadı başladı.

TARLADA HASAT BAŞLADI

Kırıkkale’nin Yahşihan ilçesine bağlı Bedesten Köyü'nde, 21. yüzyılın süper meyvesi olarak adlandırılan aronya üretimi başladı. Anadolu Aronya tarafından organik olarak yetiştirilen aronya meyvesi, tüm dünyada sağlık açısından olumlu sonuçlar veren ve geniş kitlelerce kabul gören bir ürün olarak dikkat çekiyor.

bitki2.jpg

AROMASI UNUTULMUYOR

Antioksidan açısından en zengin meyvelerden biri olan aronya, bağışıklık sistemini güçlendirmesi, kanser hücrelerinin oluşumunu ve büyümesini önlemesiyle biliniyor. Ayrıca damar genişletici etkisi ve pıhtı oluşumunu engellemesiyle de sağlık açısından büyük faydalar sağlıyor.

bitki3.jpg

DAMAKLARDA GÜZEL LEZZET BIRAKIYOR

Yahşihan’ın verimli topraklarında yetiştirilen bu değerli meyve, sağladığı sayısız fayda ile tüm dikkatleri üzerine çekiyor. Anadolu Aronya yetkilileri, organik üretim alanında geliştirdikleri bu projeyi görmek ve aronyanın faydalarından yararlanmak isteyenleri Bedesten Köyü’ne bekliyor. Türkiye’nin kısıtlı bölgelerinde yetiştirilen Aronya'nın yetiştiği yerler genellikle Kuzey Amerika ve Doğu Avrupa'dır. Özellikle Amerika Birleşik Devletleri'nde, Kanada'da, Rusya'da, Polonya'da ve Baltık ülkelerinde yetişir. Ancak, bazı bölgelerde bahçe yetiştiriciliği veya süs bitkisi olarak da yetiştirilebiliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.