Çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor

Çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor
Kızılırmak nehri üzerinde 13. yüzyılda Anadolu Selçuklu Devleti zamanında yapılan Çeşnigir Köprüsü Kırıkkale'nin turizm merkezi olacak. Proje çalışmalarını yerinde inceleyen Valimiz Yunus Sezer, "Çeşnigir Kanyonunun ilk aşaması olan Gölet Alanı kıyı düzenleme ve alt yapı çalışmaları tamamlandı” dedi.

Kızılırmak nehri üzerinde 13. yüzyılda Anadolu Selçuklu Devleti zamanında yapılan Çeşnigir Köprüsü Kırıkkale'nin turizm merkezi olacak.  Proje çalışmalarını yerinde inceleyen Valimiz Yunus Sezer, "Çeşnigir Kanyonunun ilk aşaması olan Gölet Alanı kıyı düzenleme ve alt yapı çalışmaları tamamlandı” dedi.

 

Kırıkkale'de Kızılırmak nehri üzerinde bulunan Selçuklu yadigarı Çeşnigir Köprüsü'nün turizme kazandırılması için çalışmalar başladı. Kırıkkale Valiliği, Keskin ilçesine bağlı Köprüköy'de bulunan tarihi Çeşnigir Köprüsü ve Karakeçili ilçesindeki Osmanlı döneminden Eski Tunç Çağı'na kadar 4 kültür katmanına dair kalıntılar tespit edilen Büklükale Ören Yeri'nin turizme kazandırılması için hazırlanan "Çeşnigir Kanyonu Projesi"nin çalışmaları sürüyor. Proje kapsamında, Anadolu Selçuklu Devleti dönemine ait tarihi köprü, Kızılırmak'ın doğal güzelliği ve bölgenin tarihi zenginliğiyle birlikte kentin turizm merkezi haline getirilecek.

 

Proje çalışmalarını yerinde inceleyen Valimiz Yunus Sezer, "Çeşnigir Kanyonunun ilk aşaması olan Gölet Alanı kıyı düzenleme ve alt yapı çalışmaları tamamlandı. Kıyı düzenlemesinde: 500 kamyon çamur, gölet alanından temizlendi. Tahkimat çalışmalarında yaklaşık 700 kamyon taş kullanıldı. Sahil şeridi, su ve muhteşem doğa ile iç içe 4 km yürünebilecek ender güzellikte bir yer olacak."

 

Kanyon’da yürütülen çalışmaları yerinde inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Sezer, tekne ile de kanyon da bir süre incelemelerde bulundu. Vali Sezer,  "Bu doğa harikası yerle tüm Kırıkkale'mizin buluşacağı gün için gece gündüz çalışılıyor. Bütün çalışma arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Bu heyecan ve mutluluk çekilen tüm sıkıntılara, yorgunluğa değecek " dedi.

Sezer, köprü ve çevresinin insanların kafasını dinleyeceği, tarihi dokusuyla ve kuş sesleri eşliğinde doğa yürüyüşlerinin yapılabileceği bir mekan haline getirileceğini ifade etti.

 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.